Bye 2011 & Hye 2012

As salam ..

wanna say bye to 2011


u know that ... dalam tahun 2011 .. banyak kenangan y tak dapat cik manje lupakan
it was i'm in form4 .. rindu kt kelas lama ..
pada tahun 2011 jugak larr cik manje and my chubby couple iaitu bulan Februari
hehehhe hari yang paling bahgia ..
banyak tau kisah pada tahun 2011
nanti kalau ada masa cik manje ceritakan oke ..

hehehee

say hye to 2012 ..

hehehe beberapa jam lagi .. kita semua bkal mlangkah ke dalam tahun baru
so azam cik manje adalah
  • cik manje harap tahun depan menjadi tahun paling bermakna ..
  • tahun depan adalah tahun last cik manje dalam alam persekolahan
  • nak belajar rajin2 and capai target cik manje 10A's SPM
  • cik manje harap sume orang yang cik manje sayang kembali bersama cik manje
tuu je .. u all doakan cik manje berjaya ek ..

insyaallah ada masa kita bersua lagi

HAPPY NEW YEAR 2012 ALL

harap tahun depan u all akan menjadi lebih baik daripada tahun 2011
cik manje doakan u all sume berjaya .. tengss my followers .. luv u all 

and last
ILYSM 
Mr.Capital H
&
My Adopted Brother

daa nytess as salam
countdown 2012 ...
sayang kamoo semua forever ..

End Year Random Giveaway

As salam ..
nak join GA lg
jom join


#nak join klik banner

Tarikh Tamat : 30 Disember 2011

cepat2 join ..eheh last minute
ok daa

Contest Blog Saya Super Power

As salam ...
nak join lagi .. hehhe

#nak join klik banner ek

Tarikh tutup : 12 Januari 2012

Tag :

oke done .. jom join .. daa

End Year Giveaway by Simpleituhaku

As salam ..

hye nk join GA lg ..

xkisah larr menang ke tak ..


#nak join klik banner ek ..

Tarikh tamat : 31/12/2011

tag :

done daa ... join larr reramai ek ...

Giveaway by Luscious Sky and Pyza Pyja

As salam
join lagi .. hehehe


#nak join klik banner

Tarikh : 28/12/2011-27/01/2012

Tag : marlyn , afzam , ida 

oke daa

Contest Blog Paling Cun

As salam ...

nak join contest ...
hadiah lumayan . hehehe

Tarikh tutup : 15 January 2012


#nak join klik banner oke

nak tag :
oke done daa as salam

End Year Mega Giveaway

As salam ..

join lagi ..
heheehe


#nak join klik banner ek ..

GA akan ditutup bila2 masa ..
rugi tak join ..

Kemungkinan besar tutup 31 Disember 2011

oke daa as salam

My first Giveaway by Aein Amadhani

As salam
nak join GA lagi


nak join klik banner oke

Tarikh contest
26.11.11-10.1.2012
oke daa

Sorry to my new Followers !!

Assalamulaikum ...



Firstly

Cik manje nak mintak maaf kepada semua follower baru cik manje ..
sory ek sebab tak sempat nak follow balik u all ...
cik manje jarang online blog sekarang .. yela dah akhir tahun kan .. banyak kerja kan ..
insyaallah kalau sempat cik manje akan follow balik nanti ..
jangan risau

Secondly

Next year cik manje akan online hujung minggu je .. maybe larr .. tak janji
sebab tahun depan cik manje akan stay at hostel
sebab tahun depan cik manje akan menghadapi SPM ..
SPM candidate 2012 larr katekan
nak fokus betul2 kan pelajaran next year ..
harap2 follower cik manje tak lari ek ... hehehehe

Lastly

nak mintak tolong jaga larr blog cik manj baik2 ..
kalau bersawang tuu mintak tolong bersih2 kan .. heeee
insyaallah akan ada Upah :P

heeee for all yang follow cik manje tengss

kalu dah datang sini mintak tolong kik churp-churp skali ek .. :)
ada pape just komen kat bawah ek
insyaallah cik manje akan tolong nanti ..

daa as salam

END YEAR GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla

Assalamulaikum 
hehe nk join GA lg .. harap2 bertuah larr ...


#nak join klik banner
Tarikh GA : 22 Disember 2011 - 31 Disember 2011

  • Follow blog CA dulu
  • Buat entry END YEAR GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla
  • Copy banner di atas dan link kan ke entry ini
  • Tag 3orang blogger & make sure diorang tahu
  • Like Fan Page CA
  • Wajib tinggalkan link di ruangan komen
  • Copy senarai sponsor ke dalam entry anda & like Fan Page & follow untuk blog
Senarai Sponsor



cik  manje dah like and follow sumer sponsor and dah ikut suma syarat2 .. harap2 dapat larr something ..

nak tag : abg apik , niesa , intan

tengss daa as salam ..

SEGMEN | Blogwalking 2011 & 2012

-SEGMEN INI TERBATAL-
sory kepada yang join .. kerana penyertaan kurang daripada 15orang

Assalamualaikum ...
hello readers ... cik manje nak buat segmen smpena last year ..
act dis my first segmen .. taktau ada nak join ke tak ..
btw dh try tanye pendapat .. and ramai skong cik manje buat pape segmen ..

oke jom larr join ramai2 .. tahun baru makin hampir ..,
tapi segmen ni tak der hadiah ..sory .. sekadar percubaan dulu ..
kalau banyak sambutan ,, next segmen i will bagi hadiah oke ..



 Syarat-syarat 




  • Buat satu entri about dis segmen & bertajuk "SEGMEN | Blogwalking 2011 & 2012 with Cik manje"


  • Follow Blog Cik Manje & Like Fan Page (mudah untuk tahu perkembangan terkini)


  • Letak banner kat atas dalam entri (WAJIB)


  • Tulis azam anda sempena tahun baru 2012


  • letak link anda di komen entri ini .. (link di Shoutbox tidak diterima)


  • Tag 2 orang rakan and pastikan diorang tahu


  • Tarikh segmen hanya berlangsung dari 28/12/2011 hingga 1/12/2012


  • if penyertaan kurang daripada 15orang automatik terbatal ..



  • Hadiah untuk Azam tahun 2012 paling Menarik

    Cik manje : Header 3x (Boleh pilih warna)
    -dipilih secara rawak by me-

    kalau ada sponsor tell me at my EFBIEY

    oke .. ajak larr kawan reramai untuk join ..
    lagi ramai lagi meriah ..

    nanti sama-sama kita blogwalking oke
    sekadar tambahkan kenalan

    have fun dear .. daa
    eh sebelum terlupa .. klik my churp-churp skali ek..
    tengss dear ..

    kepada yang join jangan risau kerana cik manje akan follow blog u all 
    and will help u all to up ur followers ..

    Ada Ke Nak join kalau cik manje buat Segmen/Contest or Giveaway ??

    As salam ..


    act entry saje2 jer .

    just nak tanya pendapat follower cik manje ..
    ada ke tak org join if cik manje buat  Segmen  or  Contest  or  Giveaway  
    tolong bagi pendapat cikit ..

    kalau tak ada tak jadi ar .. hehehe

    well done daa :)

    Happy Birthday Brother

    Assalamualaikum ..
    hye sayam ..



    act today befday my adopted brother ...
    23/12/2011
     abg akim 
    ini bermakna hari ni umur abg cik manje dah masuk ** tahun ..
    sory .. can't tell u all .. takut abg akim marah ..
    hari ni cik manje ada buatkan kek untuk abang cik manje ..
    tapi sayangnya he didn't come ..
    hepy frust sangat2 .. tapi nak buat cam mana ..
    lagipon tadi hujan area RP *rantau panjang
    mungkin sebab tuu larr abg tak datang kan .. tapi tak pe .. cik manje tak marah pom
    coz abg akim pom same cam cik manje ..
    tak brape sihat .. 

    adik tau abg tak datang mesti ada sebab yang munasabah .. adik faham ..

    oke .. Happy Birthday abg .. smoga abg berjaya dunia & akhirat ..
    adik sayang abg tau ... tengss be my brother .. adik takkan lupa suma jasa abg kat adik :)

    tuu my readers .. tolong doakan abg cik manje berjaya ek ..
    kalau tak kenal lagi  abg akim  boleh bace entry ini
    tengs dear .. ILYSM daa as salam
    nytes

    abg Ben Ashaari be my followers ?

    As salam ..

    cik manje bermimpi ker .. oit xkut ..

    sungguh tak percaya abg ben jadi followers blog cik manje ..
    abg Ben tengs .. sungguh xsangka abg blogger paling femes follow blog cik manje .

    u all tak percaya .. tengok bukti ..
    |
    |
    |
    |
    |

    memang cik manje tak percaya . tapi sumer tuu realiti ..
    skali lagi tengs abg Ben Ashaari ..
    coz be my followers ke 201 ..

    n followers yang sorang lagi tengss jugak .. sory r .
    tak tau link blog  Fifiey  apa .. btw tengss be my followers ke 202 ..
    tengs 4 all my followers

    Tanpa anda sumer ... siapalah saya blogger yang manje nim ,..
    & tak sampai 200 kalau anda sumer tak folow blog manje ..

    tengss 4 all .. daa gud nytes ..
    as salam mmuahh

    Yess | 200 Followers

    Assalamualaikum .. hu3 ..

    hepy sangat2 malam ni .. tau tak knape ..
    followers cik manje dh sampai 200 .. hasrat cik manje dah tercapai ..

    ni ada yang cik manje nak sangat2 kan ..
    ||

    hehehe akhirnya tercapai . xnak citer banyak .. jom tengok ..
    sape  FOLLOWERS  cik manje ke 200 ..


    that my chubby act .. dy baru jer buat blog today ..
    dah buat trus follow cik manje .
    cepat tul .. jom ke bog my chubby ..

    hehehe xder crita lagi lam blog dia ..
    tapi kalu suka follow larr .. boleh tau tentang dia dari hari ke hari oke .. 
    daa .. luv u all

    Freebies : Header (Part 1)

    Assalamualaikum ..

    hye2 readers ... hari ni nak bagi freebies untuk u all ..


    cik manje tau cantik hodoh jer ...
    hehehe kalau nak amik jer .. tapi  Credit  tau ...
    jadi nak jadi COPYCAT lak .. oke ..

    Header ni ukuran  Width : 680 & Height : 250 & transparent 


    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/Headerblue.gif


    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/Headergreen.gif


    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/Headerpink.gif


    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/Headerpurple.gif


    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/Headerred.gif


    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/Headeryellow.gif

    k larr dah bagi dah ... dah amik bagitau ek ..
    nanti ada lagi freebies cik manje kt u all oke ..

    before that wanna credit : kak shafaaliaa for doodle

    hehehe daa as salam

    Contest Blog Paling Kemas by Tasya

    Assalamualaikum ..
    hehe nak join contest lagi .. coz cik manje di tag oleh someone ..


    #nak join klik banner oke ..

     Syarat-syarat 

    • Terbuka kepada lelaki dan perempuan
    • Wajib ada blog supaya mudah untuk juri memberi markah
    • Wajib follow blog Tasya untuk tahu perkembangan terkini
    • Untuk lebih mudah boleh add tasya di EFBIEY
    • Buat satu entry bertajuk "Contest Blog Paling Kemas by Tasya"
    • Jangan lupa letak banner sekali
    • Tag 2 orang dan make sure diorang tahu (kalau lebih peluang lebih cerah untuk menang)
    • Follow blog sponsor 
    • Bagi link entri di SINI
    nak tengok hadiah dekat sini HADIAH

    Tarikh contest : 14/12/2011-31/1/2012
    tuan punya blog yang make dis contest yang cantik manis sweet gi tuhh ..
    heheee harap2 bagi larr peluang untuk cik manje menang ek .. heheee

    now nak tag :

    so done as salam daa

    Christmas Giveaway By Wani

    Assalamualaikum n salam 1 Malaysia ..
    anderr .. hehehe ganas tak .. hahhaaa
    oke2 .. malam ni cik manje nak join satu GA ..
    coz cik manje di tag oleh sorang adik manis Amira
     ...

    oke jom join ..


    #nak join klik banner oke ..

     Syarat-Syarat 
    Kena follow blog Wani
    Ada Blog sendiri (Malaysian only)
    Like FanPage Wani (ada dekat sidebar blog wani)
    Buat entry pasal contest ni (WAJIB)
    Tag kawan sekurang-kurang nya 3orang & pastikan diorang tahu (TAK WAJIB)
    Letak banner dalam entry (WAJIB)
    Sponsor diperlukan
    Tinggalkan link di ruangan komen

    oke dah tau syarat nya ..
    apa lagi .. jom larr join .. hehhehe

    lastly cik manje nak tag  :

    k daa nytes .. as salam

    Tutorial : Post Blockquote -Simple Template-

    Assalamualaikum .. hello readers ..


    malam ni tuto last cik manje untuk hari ini ...
    someone mintak tolong ngan cik manje .. susah nk terangkan kat dia ..
    so cik manje buat tutorial ..

    jom buat tuto ni ..

    1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tekan F3
    2. Cari kod ni .post blockquote {
    3. Bila dah jumpa kod tuu .. copy kod kat bawah n paste kat bawah kod y u all cari tadi oke ..
    background:#FFFFFF;
    Border:2px solid #FFFFFF;
    -webkit-transition-duration: 3s;
    padding: 12px;
    margin: 2px 2px;
    color: #000000;
    -moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;border-radius: 25px 10px / 10px 25px;}
    .post blockquote:hover {
    Border:2px dashed #FFFFFF;
    color: #000000;
    -webkit-transition: 3s;
    }

    oren : warna background
    biru : warna tulisan
    merah : warna border
    purple : boleh tukar kpada dotted,dashed or solid 
    hijau : boleh tukar kepada jenis border lain

    post blockquote kat atas tuu sama yang macam cik manje punya ..
    kalau nak yang jenis lain boley cari dekat cik GOOGLE.. hehehe

    k larr daa gud nytes .. as salam

    Freebies : Copyright

    Assalamulaikum n slamat malam readers ..


    hari ni nak bagi freebies .. hehehe dah amik bagitau yaa ..
    dislike  copycat 

    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/copyright1.gif

    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/copyright2.gif

    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/copyright3.gif

    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/copyright4.gif

    http://i1131.photobucket.com/albums/m548/chubbymanje/copyright.gif

    dh amek bagitau oke .. daa as salam .. nytes

    Tutorial : Tukar Warna Highlight

    Assalamualaikum readers ..


    hye si blogger yang kiut miut ..
    u all larr .. hehehe ..
    oke2 .. lama dah tak buat tutorial kan ..
    oke hari cik manje nak ajar u all tukar warna highlight .. oke jom ..

    1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tekan F3
    2. lepas tuu cari kod ni  a:link { 

    lepas dah jumpa kod tuu .. copy kod kat bawah & paste kat atas y u all cari tadi oke ..


    ::-moz-selection {
    background: transparent;
    color: #FFFFFF;
    }
    ::selection {
    background: transparent;
    color: #FFFFFF;
    }

    merah : tukar kod warna oke .. boleh amik dekat sini |HTML colour code|

    k larr slamat mencuba ,, dah jadi bgtau ek ..
    daa as salam ..

    Best Movie Tonight

    Assalamualaikum readers ..


    hehehe hello teman2 saia y kiut miut hensem2 ..
    u all sihat tak ... well malam ni hujan ..
    sejuk sangat2 ... hug me please ... uikk gatal ... hahhaha
    just kiddim ... abaikan oke ..

    xnak citer banyak .. malam ni kan mega movie TV3 ..
    citer y paling cik manje minat .. that is  MERLIN 




    cik manje tau ramai tak minat sangat ngan citer nim ..
    xpopular sangat .. tapi best sebab citer nim mencabar ..
    tak kisah larr  HERO  xhensem .. tapi citer tuu y pnting ..
    tul tak ??


     LOVE IT :) 

    Kebanyakan orang suka memilih tengok satu cerita berdasarkan pelakonnya sama ada hensem/cantik ataupun kalau tak hensem/cantik terus tak nak tengok
    #pendapat cik manje jer .. ada pengalaman ..

    k laa daa dear .. nytes
    as salam ..

    GA For Newbies | End Year 2011

    Assalamualaikum ..

    smbil borink2 ni n sejuk2 kehujanan area RP ..
    ap kata jom join GA ... heee ..
    hadiah nye pom menarik jugak ..


    #nak join klik banner oke !!

     Syarat-syarat 

    • Follow TehaaNFM : taknak follow pom tak apa, yang penting follow sponsor ..
    • Like FanPages TeehaNFM : wajib like sebab semua yang berkaitan akan di update din situ ..
    • Buat entri dengan tajuk "GA For Newbies | End Year 2011" & letakkan banner GA and tag pada 2 orang newbies dalam dunia blog . *Pastikan mereka tahu ..
    • Letakkan link entri anda di comment

    Hadiah Lumayan Tau !!

    jom join ... hehehee ... nak join klik pada banner oke ..
    k larr ..
    daa

    cik manje nak tag :

    Hidup saYa


    Assalamualaikum dear ... hehee

    ap cter ek skrg dh bnyk hri x hapdet kn3 .. :)
    cik mnje still ad .. xhilang lg oke ..
    tp u all rasenyer xprnah kisah kn ,.... hehee

    oke2 ...
    hari ni cik mnje ad prjumpaan kt skolah .. hehee
    ckgu y adkan prjumpaan ..
    tau x prjumpaan ap .. PRS lorhh
    (Pembimbing Rakan Sebaya) pembimbing ke ni??
    bimbing sgt r kn .. bimbing ke jln y x brpe btul .. hehehe
    oke .. act ktorang dberikan tugas utk handle Perhimpunan tahun depan .
    kne jd MC larr .. OH TIDAK !!  hahahaa
    nerves sgt2 kn klau ckap dpn org rmai .. xbiasa
    tp ckgu psan td cmni

    rugi sape xtry kecek depe org rmai.. nnti fok awop masuk U
    fok awop akn biaso uak presentation .. xdop guno buley 10A+ tp xpndai kecek depe..
    sia2 jh .. nnti fok awopp nyesal esop2 n akn mkir "rugi nyo xaktif maso skoloh dlu"
    kte prlu konfiden ..
    (BAHASA KELANTAN)

    xfaham ker .. oke cik mnje traslate kn oke ..

    rugi siapa y xcuba ckap kt dpn org rmai .. nnti bile msuk U
    awak sume akan biasa mmbuat presentation .. xada guna klau boleh 10A+ tapi xpndai brckap kt hdapan org rmai.. nnti esop2 awak sume akan mnyesal n akan mikir "rugi nya xaktif masa skolah dulu"
    kita perlu konfiden ..

    mcm 2 r cikgu cik mnje mmbri semangat utk lbih ykin pd dri sndri td ..
    huhuhu ... so akhirnya td sume org mncuba n alhamdulillah sume boleh ..
    Insyaallah thn dpn kmpulan  KAMI BOLEH 

    oke r .. cni je .. daa as salam ..

    Giveaway by Aida Shafiena and Fasihah Latiff

    Assalamulaikum ...

    hari nk join contest .. coz cik manje di tag oleh  Izyan  
    tengss cz tag cik manje yee ...


    #nk join klik banner oke ..

     Syarat-Syarat 
    1. Wajib follow blog Aida Shafiena & Fasihah Latiff
    2. Wajib LIKE fanpages Sponsors
    3. A malaysian blogger only
    4. Komen dalam blog Aida atau Fasihah (di shoutmix xkan dilayan)
    5. Tag sekurangnya 3org atau lbih & pastikan diorang tau
    6. Letakkan banner di entry
    7. Contest ini kemungkinan gagal jika peserta tidak melebihi 25 penyertaan di blog Aida atau Fasihah
    8. Dan tolong klik SINI

    Tarikh tamat : 21 Disember 2011

    hadiah2 nya lumayan sgt . rugi kalu u all x join tau ..
    jgn lupa klik banner utk nk join .. n u all will know cmne nk join ngn btul ..
    n snarai hdiah pom ad ... oke ..

    cik manje dh like sume page n all larr y penganjur contest nim sruh like ..
    oke #DONE ..

    cik mnje  nak tag :

    U kiss me ??

    Assalamualaikum ...

    he3 saje2 jer nim .. bowrink ...





    U Kiss Group Member

    Soo Hyun


    Eli


    AJ


    Hoon


    Dong Ho


    Kevin


    Kiseop


    tuu jer .. hehehe :P
    daa ..
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    © Copyright | All Right Reserved by Owner