Tuttt ~ Banjir Melanda ..

Assalamualaikum . hye guys . erm RP mula hujan balik hari nii lepas banjir melanda . hehehe sebab kat sini kan dah banjir sebelum nii spertii yang disiarkan dalam berita at televisyen yang banyak negeri dilanda banjir . termasuk laa Rantau Panjang, Kelantan yang merupakan tempat tinggal aku nii . tapi harii nii air dah surut dah . Tapi tak tahu laa kalau ia melanda lagi . Hanya mampu berdoa .

Boleh dikira 3hari banjir kat sini and rumah aku pun terkena jugak . air kat atas rumah aku banyak laa jugak , paras lutut aku sebab aku pendek *tinggi cikit je Heeee . Ermm selama 3hari tuu aku sempat kuar main air ngan kawan-II aku and my adopted brother jugak . HEHEHE


Nii hari first banjir . Kuar main banjir ngan kawan aku . Asma & Terd . Enjoy gila kuar ngan diorang . Sampai sakit kaki aku berjalan round satu RP . HAHAHA I will miss them . Sayang Kamoo :'D


Nii second day banjir . Kuar ngan abang angkat aku pulak . Abang Keayoo HAHAHA pergi main banjir dekat rumah dia . Wooo dalam gila air . tenggelam aku , tapi aku naik FAHU means Perahu . HEHEHE . Main banjir ngan anak sedara dia , best sangat-II kenal ngan family dia , Spoting habiss . Aku paling suka anak sdara dia yang baby tuu comel sangat name Tiara Ehh nak sama ngan nama aku , tapi aku Tira . NGeee :3

Hope Hari-II bahagia macam nii akan tiba lagi dengan orang yang aku sayang , But tak dapat nak kuar main banjir ngan NH . So Sad , nak buat cam mana . rumah dia jauh HEHEHE

Esok dah 2013 . Tinggal beberapa jam je lagi 2012 . Nanti aku update tentang 2012 and 2013 . Insyaallah malam nii . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :) dedaa (:

A Relationship ==,


Assalamualaikum readers . Semakin hari , aku semakin bosan tinggal kat rumah nii . HAHAHA *membebel ACT harii nii aku ke sekolah menengah temankan my mom daftarkan adik aku yang baru masuk Form1 . Wahh-II miss gila aku kat sekolah . nak sekolah juga laa . Aku nak masuk Form5 balik . hehehe .

Tadi aku jumpa kaunselor kesayangan aku , Cikgu Hazleza :') Haaa rindu cikgu sangat-II . Ermm sempat tegur dia . Dulu dia laa tempat aku mengadu and berkongsi suka duka aku time aku kat skolah , dia laa yang sentisa bagi aku nasihat and ambil berat sal aku . Well aku kan AJK Tertinggi Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) *perasan aku dah melebihi paras bahaya HAHAHA . Bimbing laa sangat kan :))

Berbalik kepada isi entry aku yang sebenar . Sebenarnya dalam beberapa harii nii aku dilanda dengan sedikit masalah yang menguji emosi juga laa . EX aku back in my life . He wanna me back , Apa yang harus aku buat , terima kembali or Errr ==" . Aku kompius .

Seperti orang ramai katakan yang "buku yang sudah habis dibaca , kalau diulang balik bacanya of coz The End dia tetap sama je kan" , Aku bimbang camtuu laa , Kalau aku Couple balik ngan dia , aku takut benda yang sama dulu terulang lagi . Lagipun , entry sebelum aku pernah bagitahu kalau Couple of coz putus and akan benci-II lepas tuu putus contact . Aku taknak camtuu . Oleh sebab tuu aku lebih suka berkawan . Berkawan takde istilah putus oke .

Oleh itu , *amboii macam nak buat essei pulak HEHEHE . Ermm nak bagi nasihat sikit kat adik-II yang baru masuk dalam dunia Couple nih . Dalam satu hubungan kalau nak kekal ;
  • Terima Si dia seadanya - terima kelemahan & kekurangan dia
  • Kepercayaan sangat penting dalam hubungan *nasihat abang angkat aku dulu
  • Kejujuran pun penting juga baru kekal
  • Jangan nak curang bila dah berpasangan - nanti menyesal
  • Jangan ada perasaan cemburu buta - selidik elok-II dulu oke
  • Pesanan terakhir jangan percayakan Boys/Girls 100% oke
Itu je aku dapat pesan kat korang . Pesanan yang last tuu sebab aku pernah dah alami , terlalu percayakan dia sampaikan dia mainkan aku pun aku tak perasan . Lupakan sal aku . Sekarang aku dah bahagia dengan adanya NH & abg agkt aku Keayoo . HAHAHA Ehh lupa pulak , pesan satu lagi nihh , jangan ikut sangat kehendak BF/GF korang tuu oke . Heeee

Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :) Dedaa

The BeeSings :3


Assalamualaikum and hello peeps , entry nii khas untuk group The BeeSings . Haaa mesti ada yang dah tau and tak tau , kalau korang yang suka berinternet and suka tengok TV . mesti kenal adik-II remaja kita nii sebab dah keluar kat banyak rancangan macam NLKO , MHI , WHI , AKW and other laa . Dah besar dah semuanya , dulu masa tengok diorang kat televisyen semuanya masih cilik-II lagi . Comel je diorang tapi sekarang semua dah hensem-II and cantik :3

Ahli group nii semua peserta rancangan realiti di stesen televisyen . Semua nya adalah penyanyi and ahli kumpulan dia first ada 4orang and then 5orang lepas tuu kembali dengan 4orang sebab ada masalah yang tak dapat dielakkan . BTW tak kisah laa berapa orang asalkan berjaya . Ahli diorang sekarang ada 4orang iaitu Fimie Don , Didi Astillah , Azzam Sham and Haqiem Rusli . Meh sini dekat sikit nak kenalkan diorang sorang-II kat korang serba sedikit . HEHEHE sementara tengah rajin nii .

Fimie Don
Nama penuh : Shafimie Bin Saedon
Tarikh lahir : 13/12/1998 *Eh befday sama ngan abang angkat aku laa :D
Umur : 14 Tahun (2012) and next year akan facing ngan PMR (gudLuck dik)

Azzam Sham
Nama penuh : Muhammad Azzammuddin Bin Lop Hisham
Tarikh lahir : 29/6/1997
Umur : 15 Tahun (2012) dah habis PMR , dapat berapa A's ?! (:
#Peserta Idola Kecil 2

Haqiem Rosli
Nama penuh : Ridzuan Haqiem Bin Rosli
Tarikh Lahir : 16/6/1998
Umur : 14 Tahun (2012) akan facing ngan PMR next year :3
#Peserta Idola Kecil 1

Didi Astillah
Nama penuh : Dayang Nazillah Binti Awang Astillah
Tarikh lahir : 26/8/1996
Umur : 16 Tahun (2012) akan facing SPM next year (doTheBest dik)
#Yang paling tua dalam group nii dan anggap sebagai kakak diorang walaupun Didi nii kecil comel je orangnya
#Peserta Idola Kecil 1


Done semua biodata diorang , sikit-II cukup laa . kalau nak tau lebih lanjut sal diorang just teruskan melihat perkembangan mereka dalam dunia seni nii oke . To #TheBeeSings haha nama pun comel sebab diorang cakap ibarat bising pun ada and lebah yang berkerjasama yang nyanyi ramai-II . semua nye boleh je dimaksudkan dengan group nii asalkan yang munasabah oke .

Act aku sendiri pun tak tau kenapa tertarik sangat ngan group nii , maybe kena ngan jiwa remaja sekarang kut . Lagipun aku muda lagi oke , peringkat remaja lagi . Haaa baru 17tahun . HEHEHE muda laa tuu kan . For #TheBeeSings welcome ke dunia seni as a group artist and semoga berjaya dalam bidang nyanyian . One more thing jangan berpecah oke . Kekalkan ngan group nii sampai ke tua . Heee Eh lupa , lagu pentas dunia best lorh , HAHAHA . Oke laa . ada masa lagi aku cerita lagi tentang tentang diorang .

Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :3 Peace yoww .. As salam

Erm , Hmm :D


Assalamualaikum and Good Morning peeps ! BTW hujan tak henti-II nih . air sungai pun makin naik . HAHA nak banjir dah weii . Hope sangat banjir tak besar . Aku bosan laa tiap-II hari mengadap benda alah nii , sampai kan lappy aku dah buat hal . macam nak rosak je . Tak kisah laa

Sekarang kan musim tengkujuh of course laa hujan je kan . So apa aktiviti aku hari nii aku sendiri pun tak tau , yang pasti makan *haa tu penting , layan internet *bosan lorhh , paling best tengok TV laa sebab hari nii cerita faveret aku ada . layan je laa kan .

P/s : To NH hehehe rindu kamoo lorh , past is past kan . pernah dia bagitahu aku yang lepas tak payah ingat , memang kami merindui saat tuu tapi masa mengubah segala-galanya . Dia laa yang banyak bagi semangat and nasihat kat aku , dia juga yang suruh aku berubah and now i'm change atas dorongan dia . dia suruh aku look forward tinggalkan segala sejarah yang hanya akan memusnahkan aku pada masa depan kalau aku ingat lagi hanya buatkan aku sedih je tapi sejarah pun kadang-II boleh jadi pengajaran buat kita . NH thanks walaupun dia pun sudah berubah not like before tapi takpe laa yang penting aku sayang dia HEHEHE *menggedik di pagi hari :P

Sape tak mandi lagi , HAHAHA kita geng . #GengTakMandi sejuk laa so tak payah mandi erkk hehehe ok laa as salam :3 Big Smile :D sebab senyum tuu satu sedekah so bersedekah laa senyuman di pagi hari (: daa

Become a Dreamer 2013


Assalamualaikum . Haii readers . Hujan kat RP ( Rantau Panjang ) tak henti-II nii . Sejuk Grrr =,= HAHAHA rasa macam nak banjir . Mintak-II banjir tak besar sangat laa tahun nii . Kasihan sama aku punya rumah tenggelam dalam-II nanti (': *kes terpengaruh ngan citer indon nii , banyak bangat nontonnya :P

Sekarang aku nak bagitahu dream aku . Amboii-II banyak sangat dream aku . HAHAHA sekali sekala jadi dreamer kan :D Dream aku now for tahun 2013 banyak nii . larat ke nak baca . Kalau sudi baca laa Heee

Dream : angan-II aku ialah aku nak Result SPM 2012 aku terbaikk sebab aku nak banggakan parents aku . Aku nak sambung belajar jauh-II supaya parents aku and all family bangga ngan aku . Hope it will be reality . Korang tolong doakan aku erkk ==,

Dream : Aku nak Nikon or Canon . mane-II pun boleh sebab aku suka jadi photographer , aku suka snap gambar . Tak kira laa gambar aku ke or gambar orang lain . Yang penting aku suka be a Photographer . Heee *maa . beli Nikon or Canon kat kak long satu . nak sangat maa , harap 2013 nanti maa belikan

Dream : Aku nak apa lagi erkk , nak jadi Famous , *amboii melampau tuu , abaikan oke . aku nak jadi seorang Akauntan . Cita-II aku dari Form4 sampai sekarang walaupun aku pernah berangan nak jadi Doktor , Polis HAHAHA kelakar tak *cita-II masa kanak-II (: Tapi aku nak jugak kalau dapat nak amik kos Pharmasist *err betul tak aku eja , lantaklah . Kalau dapat tuu r kos yang aku nak amik .Tapi kalau tak dapat Insyaallah amik kos Akaun je . Hehehe Doakan aku erkk -,-

Dream : Aku hope sangat NH jadi milik aku *wah-III melampau dah nii . Heee aku ingat ayat dia dulu "Cinta Pandang Pertama memang camtuu" , ayat dia weii . HAHAHA tapi aku sayang dia walaupun kami hanya berkawan . Kadang-II berkawan lebih baik dari bercinta sebab kalau bercinta bila gaduh-II akan putus lepas tuu benci kan , tapi kalau berkawan bergaduh merajuk ke apa mestii takkan putus . and lepas tuu akan kembali baik , kompem tak benci-II Heee Kan3 :P Sebab tuu aku hanya mampu berdoa . Kalau dia jodoh aku Insyaallah aku dan dia akan bersatu tapi kalau bukan aku redha tetapi aku tetap sayang di and harap takkan berpisah dari dia :D Doakan kami oke . 

Angan-II aku je tuu . Hope be reality :3

Done here . See you next time . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :3

Cupcake Pengubat Rindu -,-

Assalamualaikum readers . Heii-III bile cuti lame-II aku bosan sangat-II , Asyik terperap je kat umah layan blog , FB & Twitter . Bosan tahap gaban dah :3 Dalam kebosanan yang aku alami nii + rindu kat abang Syahmi aku nii . *jangan marah adik mention nama abg :D Kek laa pengubat rindu aku kat dia =,=

Korang tau kenapa , sebab dulu aku suka buat Kek Coklat kat abang Syahmi aku bcoz He Love Chocolate Cake , tiap kali aku buat Kek Coklat dia akan datang umah makan kek aku buat . Siap tambah lagii (: And pernah banyak kali jugak time skolah dulu , At Hostel , aku suka buat kek coklat 2Biji bagi kat abang aku and kawan-II dia and kawan-II aku jugak *bukan Cupcake oke . HAHAHA diorang puji sedap sampai kata tak cukup Heee *Bangga kejap aku , kembang lubang hidung HEHEHE


So harii nii aku buat Cupcake , coklat jugak kan . Masa tengah buat benda alah nii xD , tibe-II teringat kat dia , Ish teringat kat dia pulak :'D entah dia ingat tak kat aku :( . BTW hope dia ada perasaan yang sama ngan aku HEHEHE *harapan aku


Amacam sedap tak agak-II kek yang aku buat nii . Kompem laa sodapp *angkat bakul sendiri KIH3 , maa aku suruh aku buat and jual . tapi takut tal laku . HEHE apa pendapat korang . cerr komen erkk ==" Heee


Apa pendapat korang , yang sebelah kiri tuu Cupcake aku yang besar , yang sebelah kanan Cupcake aku yang kecik . Aku buat dua saiz HEHEHE

P/s : And then aku rindu NH hehe You know why ?! setiap entry aku pasti terselit nama dia kan . Suka hati aku laa LOL :P HEHE hujan-II sedapp makan cupcake hee sambil manja-II ngan NH *Gedik jee (: Jangan salah faham tentang aku and NH , aku ngan dia just kawan tapi rapat . Tak lebih tak kurang daripada tuu . Harap korang faham sebab dah ada yang salah faham , kami tak pernah Couple :'D
Single akan tetap Single , Kalau aku dah Couple aku bagitahu laa . Jangan buat andaian sendiri oke . Don't Like That :3
oke stakat nii je . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan (: Big Smile oke .

Tarikh Bermakna 12.12.12 (:

Assalamualaikum . Yess seperti yang dijanjikan dalm entry sebelum nii aku nak ceritakan tentang apa yang terjadi pada aku harii nii sebab tarikh nii cantik kan . semua orang cakap cam tuu .


Ada yang bagitahu tarikh nii nak jadikan tarikh yang bermakna dalam hidup macam baru couple , kahwin , bertunang kan . Tarikh nii juga ada yang gembira , sedih , bosan and bermakna , But for me tarikh nii sangat bermakna buat aku sebab harii nii aku sangat bahagia . Korang tau kenapa ?! Kejap lagi laa aku bagitahu oke :)


Jealous jer tengok orang couple , bahagia dengan BF/GF diorang . Manja-II rase nak manja jugak tapi ngan sapa erkk ==" . #AkuSingle oke HAHAHA abaikan je meroyan aku tuu . Aku happy je harii nii . All of kerana dia dah kembali dalam hidup aku and buatkan aku kembali senyum , bersemangat and kembali ceria . HUHUHU thanks sangat-II for him . Korang tau tak someone yang telah gembirakan aku hari nii kembali dalam hidup aku balik tuu sapa dia . Oke meh telinga , mata , hidung , tangan dan kaki . Mehh sini dekat sikit aku nak ceritaa nii . HEHEHE

Tadi secara tak sengaja masa OTW ke pasar malam , tiba-II aku rindu gila kat dia Act sejak semalam lagii ;) . Aku pun text dia cakap kat dia suruh dia tengok bintang sebab bintang banyak sangat malam nii . Aku suruh dia tengok bintang yang paling terang sebab comel , dia cakap semua comel . Aku teruskan topik sal bintang je masa text dengan dia , tiba-II dia tanya aku ;
Him : Kenapa nii ?
Aku : takde pape *walaupun sebenarnya aku rinduu dia .
Him : Rindu erkk ?? *dia gelak , eh cam tau-II je .
Aku : Ermm Maybe .
Him : *** sebenarnya dah lama rindu *** .

Dia sebenarnya dah lama rindu aku . tapi dia pendam je selama nii sebab banyak halangan , dengan aku and dia tengah exam . So aku bagitahu dia yang sekarang dah takde halangan sebab dah keluar dari alam persekolahan :)

Aku bagitahu kat dia yang aku akan tengok gambar dia tiap kali aku rinduu dia *pengakuan berani matii HEHEHE . Dia bagitahu aku yang dia sangat rinduu kalau aku dan dia jadi cam dulu . Aku mintak satu benda je ngan dia tadi yang aku tak kisah dia ngan aku jadi apa , kawan ke apa ke yang penting aku and dia takkan Lost Contact . Tuu Semua dah cukup buat aku happy and bahagia . Entry nii khas buat dia . Kalau dia baca jangan marah errkk ==" Hehehe

Thanks NH ♥ Sebab dah hadir balik dalam hidup Tyra dan menerangi hidup Tyra yang makin Malap Alone nii . Herm aku bahagia sangat dengan kehadiran dia balik dalam hidup aku walaupun tak macam dulu . Tapi aku bersyukur sangat . Thanks once again . Done here . Today was my Wordless Wednesday and This date so means for me . I will remember it forever :3 #ohhMyEnglish :D Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :)

Contest My Top Referral by Blog BingkisanHati

Assalamualaikum . excited hari nii nak join contest lagi . HEHEHE tarikh hari nii cantik kan 12.12.12 :3 Tak kisah laa . Tentang aktiviti aku hari nii nanti malam nanti aku update oke . Sekarang time to join the Contest (:


Nak join ? Klik je banner kat atas tuu or dekat sidebar blog aku and akan direct ke penganjur contest nii . Jom laa join reramai :3

Aku tak mengharapkan sangat menang . Aku just nak up kan sikit traffic dalam blog aku . tuu je . Ingat tarikh tutup Contest nii pada 17 Disember 2012 . Join laa cepat-II . Ikut syarat-II dia and done . tak susah pun :) Daa Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan . Semoga bertemu (:

Segmen Aku Gila Blog

Assalamualaikum . Hello readers .

Aku join segmen lagi . tapi segmen nii bukan dapat hadiah pun . Just untuk tingkatkan followers je . Aku tau ramaikan yang tengah gilakan blog sekarang .So apa lagi jom join reramai segmen nii . Mana laa tau nanti followers korang akan meningkat . Sambil-II tu boleh kenal-II dengan para bloggers yang lain or newbie . Oke . Sama-II lah berblogwalking nanti erkk ==" :)


Erm kalau nak join tekan pic kat atas tuu erkk . pic tuu akan bawa anda direct ke penganjur segmen nii . so boleh laa join ok (;

Done daa :3 Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :D

Year End Giveaway By Cik Bunny

Assalamualaikum . Santapan petang aku hari nii just nak join giveaway . lama dah tak join . so sekarang start nak join balik . dulu pernah join banyak giveaway , tapi masa tarikh pengumuman pemenang tuu aku duk kat hostel so terlepas laa hadiahnya . pernah dapat keychain je satu . Alhamdulillah laa . dapat jugak kan .

Now aku join GA by cik bunny nii . aku dah ikut semua syarat-II . tak kisah laa menang ke tak . kalau rezeki aku maybe menang laa kut . aminn (:


Kalau nak join . korang tekan pic kat ats tuu erkk . akan direct trus ke link GA cik bunny nii . ikut semua syarat-II dia and buat entry trus join oke .

Banyak jugak hadiah menarik . rugi tau sapa yang tak join . Jom join ramai-II erkk :3 . Tarikh tutup adalah 3 Januari 2013 oke . So apa lagi . jom join . Dedaa :D semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan (:

Got Freedom

Assalamualaikum . Yess aku bebas . I mean aku bebas dari jajahan seorang lelaki di hati aku nii .


Act in this entry aku nak mintak maaf kat dia sebab aku kasar dengan dia , asyik marah-II dia . tuu bukan niat aku sebenarnya . aku just nak dia tau yang aku marah-II dia sebab aku sayangkan dia . aku susah nak sayang orang sebenarnya . tapi perlahan-II aku mula menyayangi dia . tapi dia tak pernah sedar tentang perasaan aku nii . dia anggap aku mempermainkan dia . takpelaa . dah tuu keputusan dia . aku terima . Aku harap dia akan dapat wanita yang lebih baik dari aku , aku nak berterima kasih sangat atas kebaikan dia kat aku selama nii . Maybe kita takde jodoh . Aku berharap sangat kita akan terus berkawan :)

Then , aku nak rasa sedih pun tak , happy pun tak , tapi aku sentiasa ingat pesan abang aku "Kita hanya mampu bersabar" . Yes aku akan terus bersabar , mungkin selepas nii aku akan dapat kebahagiaan yang
sebetulnya . I'm still waiting bakal imamku :3 HAHAHA . Jauh aku berangan .


Now walau apapun yang berlaku . kita tetap perlu teruskan hidup kita and look forward . Yes I'm SINGLE oke dan aku bebas daripada jajahan mana-II lelaki . sebelum nii aku oke je hidup tanpa lelaki kan . kadang-II hadirnya lelaki dalam hidup aku membuatkan hidup aku penuh dibelenggu masalah . try pulak tanpa lelaki . adakah masalah akan timbul ? and I will TRY (:

As we know :
CINTA kadang-II menyeronokkan
CINTA kadang-II membahagiakan
CINTA kadang-II menyedihkan
CINTA kadang-II memusnahkan

CINTA yang kekal and menenangkan ialah mencintai ALLAH .

Mungkin dah tiba masa untuk aku berubah . Masa tak menunggu kita , tapi kita yang perlu mengejar masa . Aku tau aku masih mentah lagi dalam alam nii ,. tapi masa remaja aku adalah saat-II yang dapat mempelajari sesuatu yang baru dan setiap masalah yang melanda akan dijadikan pengajaran pada masa hadapan :D

Done here . I will continue this entry this evening . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :)

KB Mall Again | Friends |

Assalamulaikum silent readers . Hari nii nak citer something about derak-II with my friends , Hangout with them together-gether HEeee :3 So Happy and the best moment with kawan-II 5sains1 *wlaupun not all . BTW sedap lorhh enjoy dengan diorang sampai sakit kaki denn berjalan round-II KBm . KIH3


This all of us yang join kitorang punya Hangout at KBmall . I know korang tau tempat nii . This tempat main Bowling larr . Aku tak main pun , yang main just Miyu , Aime and Saufi (: . tapi diorang paksa jugak yang lain-II baling jugak bowling tuuu . tak kisah larr masuk longkang pun asalkan Cuba and Try Heee sikit sorang . Aku apa lagi try laa . terus masuk longkang . Kelakar siot . HAHAHA *gelak semua orang . The best memoir's walaupun sampai je KB terus terkam pergi main bowling sebab time tuu orang tak ramai lagi .

Yang paling terer main Bowling Saufi and Aime . Memang terer arr . Tak lawe kitoo . Hehehe (: . Next tuu sebelum nak bertolak pergi KB tuu . macam-II masalah nak naik Bas . menunggu kehadiran Midah ke Stesen bas . HAHAHA tak nampak batang hidung last-II tau dia tunggu dekat tempat lain . Gelak habis kitorang . Tapi buat muka Blurr ==" je .

Suasana dalam Bas apabila Miyu bertembung dengan Fira . terus bergegar bas kitorang naik . Punya laa kuat diorang bercakap gelak ketawa . Heee Sampai yang lain-II pun turut gelak tengok gelagat diorang :3


Aku sorang je yang takde sebab aku larr Photographer :3 *memang angan-II aku muka ceria semua sebab dah lepas Stress main Bowling . HAHAHA Hampir sebulan kami menghadapi peperangan SPM . So now we enjoy laaa . Tapi sedih sebab ramai takleh join . Hope lain kali ramai yang boleh Join . Hope that :')

Cukup laa setakat nii je . Banyak sangat nak citer tapi nii je part yang penting bagi aku .

Aku lapa laa . Kena tinggal oleh maa and ayah aku . Diorang keluar pergi Dating Kerja . Rezeki kami Alhamdulillah . Tapi yang sedih diorang tinggal adik-II bagi aku jaga , Haaah bosan gilee sihh . Tapi takpe lah . nak buat camane kann , BTW aku nak Ranggos dulu . HAHAHA makanan sudah tersedia . Tinggal NGAP jee . OKBHAI . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :) Peace Yoww . See you .

5Sains1 & 5Sains2 2012 SMKRP :)

Assalamualaikum . HELLO !! sambung Post aku yang pagi tadi Klik 5sains1 . Ermm pagi tadi aku cerita tentang kelas aku kan . BTW tak banyak pom sal pelajar dalam kelas aku . Kebanyakan nya tentang cikgu-II kami . tapi dalam post nii aku cerita lagi tentang pelajar dalam kelas aku sedikit sebanyak , sal geng aku , & termasuk jugak sal pelajar-II 5sains2 . Oke :)

Now aku cerita tentang kawan-II aku dalam kelas and gelagat diorang jugak dalam kelas aku .


Nii gambar kitorang lepas habis nye peperiksaan SPM . Tengok gelagat kami . Snap je .
Aku cerita tentang beberapa orang yang gelagat nye sangat menarik bagi aku dalam kelas :3

Fira : orang paling kelakar . Kiut gtuu lorhh . HAHAHA anda sentiasa comel Fira , mek latah dalam kelas . HAHAHA suka membuat suara kartun and kami suka mengusiknya . 
Miyu or Mirul : Tengok lam picture tuu . sibuk je mintak sign from Aiman . Best student of English . Suke speaking dengan kami walaupun kadang-II kami pun pening kepala *tak faham dengan apa yang dia cakapkan tuu . HE3 (: . Then , 
Abe Long or Hanif : Amat jiwang orangnya . Suka berfalsafah dalam kelas . kadang-II dia suka memberi kami nasihat dengan cara menyindir . HE3 . Tapi dialah yang paling memahami kami .
Aiman or Emey : Kawan yang paling spoting . Kalau dalam kelas tuu gelagat dia larr yang paling kelakar . Suka meniru gaya cikgu-II and rakan-II . memang berbakat lar Man . 


Next ..
Tiqah : Pelajar paling happy laa dalam kelas . Always Gelak dalam kelas tiap kali dia jadi perhatian rakan-II HAHAHA kesian kat tiqah letih ketawa .
Edy : Pelajar paling Kiut lha dalam kelas . HAHAHA nampak je pendiam kalau tak kenal dia dengan lebih mendalam .tapi bila dia mula bercakap mulalah dia menyindir mangsanya dalam kelas . :D


Ni geng aku . HAHAHA Eyla , Leyha , TerDs , Tyra , and Kirin . Kami BUDDYs takkan terpisah :)


Kami sering menjadi perhatian cikgu-II dalam kelas sebab suka berbual , Buli rakan-II and suka tido jugak kadang-II apabila keletihan . HEHEHE nama kami akan menjadi sasaran utama dalam kelas apabila cikgu-II menyuruh kami menjawab soalan-II yang diberi . Heee akhirnya kami berjaya menjawab nya kadang-II laa . Kadang-II kena tengking jugak sebab cakap banyak tapi kerja tak siap .Biasa larr . budak-II sekolah kan .

 

Now Aku mempersembahkan Hasil kerja Maznah . Dia sangat berbakat dalam melukis walaupun tak ambil SENI LUKISAN . dia suka melukis and kalau dalam kelas dialah pereka hiasan bersama Mimi mencantikkan kelas kami . Appreciate sangat-II walaupun kelas kami tak menang sebagai kelas tercantik tapi telah memenangi hati kami . =="


Sebelum aku lupa larr . aku selitkan sikit sal Cikgu BIOLOGY kami nii . Cikgu Yusmiwati or we call her Mami . Dialah guru yang sentiasa memberi kami nasihat and yang paling memahami kami . Sayang Mami :D

Then aku persembahkan rakan-II aku from 5Sains2 . Macam konsert pulak .oke abaikan jelah .


Nii laa pelajar paling spoting and Cool from 5Sains2 . Kami tak bermusuh walaupun berlainan kelas . Kami hanya berlumba secara sihat untuk sama-II berjaya . Miss korang jugak . *Maaf curi gambar tanpa kebenaran :3


Nii kami panggil Sep-II Zoo . U know why . sebab diorang suke BOO orang tak kira laa kawan-II ke cikgu-II ker . BOO je diorang pandai . and kalau duduk bersama-II diorang akan sentiasa Happy and kadang-II serabut jugak HEHEHE *jangan marah . Tapi diorang tetap kawan-II paling spoting laa . tak pernah berdendam and setiakawan .


Nii pulak lelaki-II paling COOL macho SMKRP . Hermm Kalau diorang bergabung memang betul-II meletup ah BOO diorang . HAHAHA Kami kaum HAWA hanya mampu gelak jer . =.=

Oke tamat dah and dah habis apa yang aku cerita nii . ada masa aku update lagi larr serba sedikit oke . kepada yang sudi baca sampai habis thanks laa . entri aku panjang Wooo's . BTW aku cerita tentang kawan-II aku beberapa orang jer . banyak sangat . Tapi gelagat yang paling kelakar dalam kelas diorang larr . Bak kata Sep-II Zoo MENONJOL . HEHE .

FYI . All of apa yang aku masukkan dalam entri aku nii semua pelajar Sains Tulen yang amik 10Subjek . Takde kurang takde lebih . Secukup rasa . HE3 Letih dah aku menaip hari nii . Harap akan berjumpa lagi pada entri yang setrusnya . Semoga ukhwah yang terjalin akan berkekalan :) I Miss All Of Our Memoir's at SMKRP .

Aku Sayang 5Sains1 2012

Assalamualaikum . Hai bloggers . hari nii baru ada mood nak update blog . tiga empat hari nii asyik sakit kepala pikir kan masalah lepas satu-II melanda diri aku . tapi aku hanya mampua bersabar sebab masalah yang melanda akan mengajar aku erti untuk menjadi dewasa . Cewaahh berkata-II bijak :3 tapi apa yang aku katakan nii betul tak ?! :)

Kembali ke cerita aku yang first tadi . aku just wanna to intro The Ex's Student 5science1 2012 of SMKRP . first sekali aku senarai kan nama-II pelajar kelas aku nii . aku letak nama panggilan je oke :D

Post nii special untuk diorang yang takkan aku lupa sampai bila-II :)

| abe long , pakculan , emey , miyu , jiji , sobri , edy , lokme , jenal , wani , nik , tiqah , kirin , eyla , tihah (ah) , hasmah , leyha , terDs , tYra (aku ) , tihah , ainul , syaida , che nah , bila , midah , pira , hajar , elyn , piqah , mimi , puteri |


Itu semua senarai nama pelajar kelas aku sekali dengan gambar kelas aku yang paling spoting sekali . aku sayang diorang . sekarang aku perkenalkan gambar-II diorang pulak oke .

nii gambar bersama Pengetua SMKRP . Kami sayang pengetua sebab pengetua banyak bagi kami nasihat yang mana salah and yang mana betul , picture nii time jamuan akhir tahun kami . cikgu-II kata jamuan paling hebat besar sekali errr ==" entah lhaa . *sungguh ceria abg mirul kita dengan senyuman nya yang memukau itu :)


Kami bersama Cikgu Nora yang merupakan cikgu Bahasa Melayu kami . dari form4 lagi tau . Dia larr yang melayan telatah kami di dalam kelas setiap hari . Memanggil nama kami menggunakan suaranya yang seksi . Setiap kali masuk kelas pasti salah sorang daripada kami akan terkejut dengan panggilan nye yang mengejutkan . he3 . *mangsa yang sering terkena ialah Saleha :3


Bersama sir kami iaitu Sir Wardi yang sentiasa bersabar dengan gelagat kami di dalam kelas . Sering kena junjung kerusi and "keno Bledak atas belakang dengan buku yang digulung" [kelantanese language] . Tapi kami sentiasa tersenyum kerana sir sentiasa memberi semangat kepada kami menggunakan senyuman yang teramat mahalnya itu and his eyes yang BULAT gotey :) *mangsa keno bledak sopmo are aku , terDs , Leyha and eyla :D and Ainul yang diberi name oleh sir Sleeping Beauty sebab suka tido time sir =.=


Our Hero's with Cikgu Physics iaitu Cikgu Tengku Azeezo ataupun kami memanggilnya ayahanda and Ustaz ataupun kami memanggilnya abe Taz . Cikgu-II yang tidak pernah marah kami walaupun kami banyak melakukan kesalahan tapi sebaliknya mereka menasihati kami menggunakan kelembutan , Kami sungguh bertuah kerana mendapat guru-II yang mengambil berat seperti mereka . *Miss Fira rapat sangat dengan mereka and mereka selalu ketawa dengan gelagat miss Fira dalam kelas ^_^


Gambar kami apabila tamat nya perjuangan kami as Student menghadapi peperangan SPM 2012 . Kami telah dihujani dengan balingan tepung HAHAHA The best moment lorh . MERDEKA 3x . Kami amat merindui suasana sekolah after this . *sungguh bergaya abe long mosing . He3 :3 orang paling semak 5sains1

Dah letih menaip . kisah 5sains1 belum tamat lagi . Insyaallah petang nanti aku sambung lagi . aku akan gabungkan dengan pelajar 5sains2 . pelajar paling spoting . BTW jangan lupa datang lagi nanti ye kawan-II .
Semoga ukhwah yang terjalin akan sentiasa berkekalan :) daa

All picture from my Friends FB and kebanyakan edited by Abe Long :3

Kelas Malam :)

Assalamulaikum . Hello ! HAHAHA :3 aikk baru je start dah ketawa . aku dah tak berapa betul dah :) Anyway hari ni aku rasa happy pun ada sedih pun ada . sebab satu maslah aku semakin perlahan dan perlahan ia selesai . yess memang stress gila aku dengan masalah yang melanda . and i know it all my false . tapi tak patut laa buat aku macam tu . aku pun manusia . okey guys .

Btw aku taknak lha cerita pasal masalah aku tuu . tak penting . esok aku akan facing dengan exam ketiga yang terakhir . Chemistry and yess memng susah laa subjek Elektif nii . tapi kalau dah takde pape dalam kepala otak nii memang Blurr ==" terus la dalam exam nanti . Insyaallah everything is ok .

Malam kelmarin mula dengan tambahan malam subjek Prinsip Akaun . Kawan aku yang mesej :
Kawan aku : "Mu tau dop ada kelas Akaun male nih ?! :
Aku : "Dop tau sebab takdop ore oyak"
Kawan aku : "Male nii kelas akaun pukul8.30 malam deh"
Aku : "Hoo-II , buat mano ?!"
Kawan aku : "Dewan Asrama"
Aku : "Sep asrama balik dop minggu nii"
Kawan aku : "Dop balik minggu nii"

Oke fine . Terkejut jugak and tak sure pergi ke tak sebab ada budak-II asrama .

Time tuu aku rasa nak marah sangat kat semua orang sebab takde sorang pun yang bagitahu aku tentang kelas tuu . tapi nasib baik kawan aku yang paling aku sayang nii (LELAKI) boyfriend BFF aku nii inform aku . dia laa yang selalu bagi tahu aku for any class yang ada . memang kawan aku yang terbaik laa . 3tahun aku kenal dia and best sangat kawan dengan dia . His name AIMAN . thanks man :D

Aku pergi kelas Akaun tuu =.=
Malam pertama kelas tambahan tuu sempat laa aku posing maut gambar aku sambil-II menunggu ketibaan kawan aku datang amik . HAHAHA udah lambat datang berpozink dulu sih . Jadi mak indon pulak aku nii .

hahaah amik tempek muka aku kat si tuu .

Abaikan lah muka aku yang tak seberapa tuu . 
Sampai je kat asrama . I see ramai kat dewan sebab time makan diorang *aku miss suasana asrama . Honetsly ! Aku buat taktau and then terus je masuk dewan . Terkejut aku tibe-II nampak abang angkat aku kat dalam dewan tuu . Tapi aku buat taktau sebab pedih nya hati aku melihat dia sebab dia dah tak hiraukan aku sangat pun . Tapi takpe aku tetap faham dengan keadaan dia sekarang . Dapat tengok dia sudah cukup membuat rasa rinduu aku kat dia terubat . *Menggatal . HAHAHA :3

Then malam kedua kelas Akaun . Aku pozink maut lagi sambil menunggu ketibaan kawan aku yang macam biasa laa dia tuu . HAHAHA :3 siapa tahu diam-II oke . nanti tak pasal-II aku kena marah kat dia .

HAHA :3 bajet muka cute weii . Kelakar kan !!

Lama juga tunggu kawan aku . Last-II sampai dia . kami ke asrama . sampai asrama . Huhh sengal melihat muka dia yang Tutttt itu . Tak ingin aku melihat dia lagi . Ingat Tutttt sangat ke . HAHAHA oke lupakan . Menyemak je cerita pasal dia dalam blog aku .

Lepas balik daripada kelas semalam aku jumpa dia . Wahh happy sangat . Capital S . I miss U a LOT . Tak puas hati aku jumpa dia kejap . tengok muka dia . HAHAHA Botak . Tapi tak botak pun . panggilan membuatkan dia marah je tuu . Oke lepas jumpa dia terus je balik sebab dia suka membebel kalau aku melencong ke tempat lain . oke tak kisah lah sebab dia pun suka melencong kan . hahaha BTW pasal dia lepas SPM aku cerita laa . HAHAHA :3

Anda telah menyinari hidupku . terima kasih Datuk mu weii `~.~`

Okelah dah takde pape nak cerita . Doakan aku untuk exam esok erk . Love Chemistry . dedaa (:

Aku Dilema : Awak tolong baca

Hello . Olla :3 aku kembali lagi dalam blog aku nii . entah kenapa mood aku hari ni tak berapa elok . aku asyik marah-II je orang yang rapat dengan aku . Dia , dia dan dia . tak pasal-II merajuk hari nii . aku text dia  tapi aku marah dia . Kejam betul aku kan . hahaha maaf lha . entah kenapa hari ni aku rasa seperti taknak diganggu . aku nak berseorangan sehinggakan kelas tambahan hari ni pun aku tak pergi . Jahat :P 

Abaikan laa cerita aku kat atas tuu . entah kenapa aku rasa macam aku miss dekat someone . Aku hanya perlukan seorang je sekarang . My adopted brother . Please text me . I'm in problems . Serba je aku rasa nak selesaikan masalah ni . sebab pada masa yang sama aku akan melukakan hati manusia yang tak bersalah .



Blog aku jadi mangsa sekarang . Post ni hanya luahan hati aku . aku tak kisah apa orang nak kata . yang penting aku puas hati . "My Blog My Rules" .

Aku dalam dilema . tolong aku kawan-kawan . aku rasa entahlah . Next aku exam and minggu last aku exam . Last jugak berada kat sekolah . Last bersama kawan-II . sedih lorhh . and 28/11 merupakan tarikh berakhirnya aku dengan peperangan . and tarikh tuu juga yang akan menetukan pilihan aku . Apabila hari tuu tiba semua orang akan tau apa yang akan terjadi . Insyaallah :)

Aku cuba buka blog dia tapi sampai sekarang blog tak boleh buka . Aku tau dia milik orang lain dah . tapi aku nak baca isi kandungan dalam blog dia yang dia cakap kat aku tuu .

Kalau awak baca post ni . tolong hidupkan balik blog awak secepat mungkin supaya saya dapat tahu apa yang awak suruh saya baca tu . Tolong jangan buat saya dalam keadaan tertanya-II macam ni .

Banyak masalah sekarang dalam otak aku nii . But aku akan terus banyak bersabar dan aku akan cuba terus tersenyum supaya ia tak mengganggu kehidupan aku di luar sana nanti .

Oke dah lah . mak aku dah membebel nii .
Dialog mak aku : "Daripada mu duk petik bendo tuh , baik petik kain duk sebeloh mu tu" *kelantanese language

hahahaha mak aku suruh lipat kainlah . okey lha semoga bertemu lagi . daa thanks for reading :)

Dunia Blog Dunia Aku

Assalamualaikum . maaf laa dah lama menyepi dari dunia blog nii . sebenarnya aku banyak masalah and kerja , lagipun sekarang aku tengah hadapi exam SPM . mungkin blog nii jarang diupdate . to know more about my new life . jemput ke my second blog yaa :3

Sebenarnya dalam blog nii banyak tersimpan kenangan aku dengan dia , kehidupan aku yang lepas and so on . Blog ni banyak mengingatkan aku pada kenangan aku yang aku rasa aku dah tak sanggup nak hadapinya . So aku nak sangat lupuskan blog ni . tapi sayang nya blog nii adalah blog kesayangan aku and maybe hanya dalam blog nii je yang akan membuat aku gembira or sedih melihat post-II lama aku . banyak kebahagiaan and banyak kesedihan .


btw , sebelum aku lupa . blog aku nii dah bertukar wajah and masih lagi dalam proses pembaik pulih . kalau dah selesai semuanya insyaallah aku akan terus update tapi mulai sekarang aku akan lebih kan perhatian pada my second blog .

Ohh lupa pulak . tolong abaikan post-II aku yang lepas erkk . itu adalah sejarah buat aku sekarang . Aku sekarang dengan kehidupan baru aku . "Aku adalah Aku" . tolong doakan aku berjaya erkk hadapi SPM . doakan pelajar STPM juga oke . Jemputlah ke blog aku yang second bersawang gadis kidal . oke daa

:: Mood ; Just Fine


As salam ... hermm mood ; Sedih kut .. xtau lar .. prasaan bercampur baur skarang ....

Rindu .. means miss who ?? tak tau ...
kerinduan kadang2 mngajar kiter untuk lbih mengharagai dia ,, kdang-2 krinduan sering dhpuskan dengan air mata,,airmata kadang memberi tahu kiter tentang betapa penting nye si dia kepada kiter...kerinduan ku makin kuat n hati ni makin terikat dengan mengatakan .. maybe si dia penting dalam hidup kiter ..tak tau larr .

I'm In Kompius Now

Awak ,, saya tau kiter dah takde pape..tapi saya taktau knape susah nak lupekan awak .. kenangan kiter terlalu banyak ...awak tau tak saya rindukan awak lepas awal tinggalkan saya berseorangan .. saya tak tau knape awak .. maybe awak dah terikat di hati saya terlalu lama n sukar untuk saya putuskannya kembali ..I think i can't live without u .. dn't leave me too far ... that my wish ... tapi tak pe .. salah saya jugak buat awak cam tuu kan ..tapi saya rasa kosong sangat2 awak .. hati saya dah kosong .. ntah siapa larr yang dapat gantikan awak di hati saya .. maybe susah kut nak cari pengganti .. Adakah ini yang dinamakan cinta sebenarnya ?? saya tak pandai sebenarnya bab2 cinta ni .. kadang2 saya susah nak serius tentang cinta ... tapi bila saya kenal ngan awak .. baru saya faham erti cinta yang sebenar .. awak larr yang bagitau melalui cara awak .. baru saya faham awak ..Awak terlalu beerti untuk saya .. baru saya tau setelah 2x kiter berpisah .. :( .. semangat saya turut hilang awak ,, saya perlukan semangat awak kembali .. tapi sayangnya saya sendiri yang hancurkan semangat tuu ..saya tau saya salah .. saya tak sedar tentang perasaan awak .. wlaupun saya pernah maki hamun awak tentang diri awak ..saya dah hancurkan semangat yang kiter bina dulu .. semangat awak .. saya tau tuu sumer salah saya .. kenangan kiter smua dah hancur berkecai .. sumer nyer disebabkan saya .. saya tau saya bukan yang terbaik untuk awak , bukan yang sempurna untuk awak ..saya terlalu memilih dan saya tak dapat trime awak dengan seadaanya ,, saya dah buat satu kesilapan yang besar awak .. selama ni saya tak sedar .. tapi awak tau tak .. airmata saya telah jatuh tapi bukan kerana awak .. but disebabkan kesalahan saya y telah saya buat .. saya dah lukakan perasaan hamba Allah ..saya bahgia kalau awak jumpe y perfect di mata awak kat sana .. yang dapat trime awak seadanya ..saya akan doakan kebahagiaan awak ..saya harap sayalah orang pertama yang mengetahui tentang teman awak y sebenarnya .. teman hdup awk sehingga akhir hayat ..saya akan bahagia wlaupun hati saya :( .. ermm saya tak kisah asalkan saya dapat bagi senyuman untuk awak buat kali terakhir n after that saya dah takkan ganggu hidup awak dah .. AWAK !! Terima Kasih .. Halalkan Semuanya Yaa !! ..

Ya Allah .. kuatkanlah hati hambamu ini ..
Sesungguhnya Engkaulah Tuhan Yang Maha Esa yang menentukan jodoh hamba-2 mu ini ..


For the last ,, awak .. Selamat malam .. :)

p/s : saya tak kisah anda nak baca ke tak ..saya just tulis apa yang saya nak tulis .. dis my blog .. n suker hati saya larr nak tulis apapun .. tolong jangan mengata tentang dis entry .. saya tak kisah anda nak komen or not .. my blog my rules .. kbai

:: One Direction Profile ♥ 1-D ♥ ::

As salam ... now i will intro about 1-D members profile ...
firstly u know that who are 1-D ...

dis is One Direction ..

my lovely member of 1-D
Name ; Zayn Malik
Birthdays ; 12 January 1993
♥ Him .....

second is 
Name ; Harry Styles
Birthdays ; 1 Februari 1994

Name ; Niall Horan
Birthdays ; 13 September 1993

Name ; Liam Payne
Birthdays ; 29 Ogos 1993

Lastly..
Name ; Louis Tomlinson
Birthdays ; 24 Disember 1991

♥ One Direction ♥

tuu jer .. slamat malam ..
bai as salam ....

:: Awak .. Lame tak Hapdet kan ??

As salam ...
hye3 ... anybody here .. fine ...now dis blog dah sunyi .. talking2 sorg je larr..
btw dah lame tak berblogging .. rindunyer .. act xder mase nak blogging .. smalam n hri ni ada masa free..
tuu blog brtukar wajah tuu ..

tengok .. dah jadi wjah bru kan ..
skrg dh jdi tema wrna pink,grey,black n white
yang sbenarnya brtemakan jugak group 1-D ..
header , picture n song .. enjoy it ..

I LOVE ONE DIRECTION

sory ek .. lupe nak printscreen wjah blog yang dlu y brtemakan PINK & WHITE ...
lupe larr yunx ...anyway .. tggl stu minggu je lagi cuti skolah ... hari tuu ada g holiday ngan family ..
dekat CH n KL ... best jugak holiday rmai2 wif 4family ...
nanti ada masa kiter update ek ...

k babai ..
as salam ... sy doakan si dia slamat sampai ke destinasi n blaja elok2 tau ...
i know that .. u r not mine anymore ...

Hostel Kembali !!

As salam ..
Oh no !! ..
msuk hostel balik .. adoii ... malas nyer ..
tapi bile dah masuk malas nak balik
bile dah balik malas nak masuk ...
hermmm ape larr cik manje ni ..
macam2 ragam ... pape pun bile dah masuk hostel nanti
maybe balik lain kali xkan ada efbiey,blog or pape larr
nak study .. SPM makin dekat .... 
arrgghhh ... help me .... takut ....... hehehe ;)

*macam ni ker nak jadi pelajar cemerlang
huhhh

No Facebook Anymore plesss

heheheh klakar lak pulak ...
haaaah ... 
nak study tapi malas .. macam mana tuu ...
haishhh ..

oke jom study .. hehehe

daa awopp my dears ...
ILYSM sayang ...
as salam

p/s : tolong jaga my blog okeh .. thankszz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Owner