Tuttt ~ Banjir Melanda ..

Assalamualaikum . hye guys . erm RP mula hujan balik hari nii lepas banjir melanda . hehehe sebab kat sini kan dah banjir sebelum nii spertii yang disiarkan dalam berita at televisyen yang banyak negeri dilanda banjir . termasuk laa Rantau Panjang, Kelantan yang merupakan tempat tinggal aku nii . tapi harii nii air dah surut dah . Tapi tak tahu laa kalau ia melanda lagi . Hanya mampu berdoa .

Boleh dikira 3hari banjir kat sini and rumah aku pun terkena jugak . air kat atas rumah aku banyak laa jugak , paras lutut aku sebab aku pendek *tinggi cikit je Heeee . Ermm selama 3hari tuu aku sempat kuar main air ngan kawan-II aku and my adopted brother jugak . HEHEHE


Nii hari first banjir . Kuar main banjir ngan kawan aku . Asma & Terd . Enjoy gila kuar ngan diorang . Sampai sakit kaki aku berjalan round satu RP . HAHAHA I will miss them . Sayang Kamoo :'D


Nii second day banjir . Kuar ngan abang angkat aku pulak . Abang Keayoo HAHAHA pergi main banjir dekat rumah dia . Wooo dalam gila air . tenggelam aku , tapi aku naik FAHU means Perahu . HEHEHE . Main banjir ngan anak sedara dia , best sangat-II kenal ngan family dia , Spoting habiss . Aku paling suka anak sdara dia yang baby tuu comel sangat name Tiara Ehh nak sama ngan nama aku , tapi aku Tira . NGeee :3

Hope Hari-II bahagia macam nii akan tiba lagi dengan orang yang aku sayang , But tak dapat nak kuar main banjir ngan NH . So Sad , nak buat cam mana . rumah dia jauh HEHEHE

Esok dah 2013 . Tinggal beberapa jam je lagi 2012 . Nanti aku update tentang 2012 and 2013 . Insyaallah malam nii . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :) dedaa (:

A Relationship ==,


Assalamualaikum readers . Semakin hari , aku semakin bosan tinggal kat rumah nii . HAHAHA *membebel ACT harii nii aku ke sekolah menengah temankan my mom daftarkan adik aku yang baru masuk Form1 . Wahh-II miss gila aku kat sekolah . nak sekolah juga laa . Aku nak masuk Form5 balik . hehehe .

Tadi aku jumpa kaunselor kesayangan aku , Cikgu Hazleza :') Haaa rindu cikgu sangat-II . Ermm sempat tegur dia . Dulu dia laa tempat aku mengadu and berkongsi suka duka aku time aku kat skolah , dia laa yang sentisa bagi aku nasihat and ambil berat sal aku . Well aku kan AJK Tertinggi Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) *perasan aku dah melebihi paras bahaya HAHAHA . Bimbing laa sangat kan :))

Berbalik kepada isi entry aku yang sebenar . Sebenarnya dalam beberapa harii nii aku dilanda dengan sedikit masalah yang menguji emosi juga laa . EX aku back in my life . He wanna me back , Apa yang harus aku buat , terima kembali or Errr ==" . Aku kompius .

Seperti orang ramai katakan yang "buku yang sudah habis dibaca , kalau diulang balik bacanya of coz The End dia tetap sama je kan" , Aku bimbang camtuu laa , Kalau aku Couple balik ngan dia , aku takut benda yang sama dulu terulang lagi . Lagipun , entry sebelum aku pernah bagitahu kalau Couple of coz putus and akan benci-II lepas tuu putus contact . Aku taknak camtuu . Oleh sebab tuu aku lebih suka berkawan . Berkawan takde istilah putus oke .

Oleh itu , *amboii macam nak buat essei pulak HEHEHE . Ermm nak bagi nasihat sikit kat adik-II yang baru masuk dalam dunia Couple nih . Dalam satu hubungan kalau nak kekal ;
  • Terima Si dia seadanya - terima kelemahan & kekurangan dia
  • Kepercayaan sangat penting dalam hubungan *nasihat abang angkat aku dulu
  • Kejujuran pun penting juga baru kekal
  • Jangan nak curang bila dah berpasangan - nanti menyesal
  • Jangan ada perasaan cemburu buta - selidik elok-II dulu oke
  • Pesanan terakhir jangan percayakan Boys/Girls 100% oke
Itu je aku dapat pesan kat korang . Pesanan yang last tuu sebab aku pernah dah alami , terlalu percayakan dia sampaikan dia mainkan aku pun aku tak perasan . Lupakan sal aku . Sekarang aku dah bahagia dengan adanya NH & abg agkt aku Keayoo . HAHAHA Ehh lupa pulak , pesan satu lagi nihh , jangan ikut sangat kehendak BF/GF korang tuu oke . Heeee

Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :) Dedaa

The BeeSings :3


Assalamualaikum and hello peeps , entry nii khas untuk group The BeeSings . Haaa mesti ada yang dah tau and tak tau , kalau korang yang suka berinternet and suka tengok TV . mesti kenal adik-II remaja kita nii sebab dah keluar kat banyak rancangan macam NLKO , MHI , WHI , AKW and other laa . Dah besar dah semuanya , dulu masa tengok diorang kat televisyen semuanya masih cilik-II lagi . Comel je diorang tapi sekarang semua dah hensem-II and cantik :3

Ahli group nii semua peserta rancangan realiti di stesen televisyen . Semua nya adalah penyanyi and ahli kumpulan dia first ada 4orang and then 5orang lepas tuu kembali dengan 4orang sebab ada masalah yang tak dapat dielakkan . BTW tak kisah laa berapa orang asalkan berjaya . Ahli diorang sekarang ada 4orang iaitu Fimie Don , Didi Astillah , Azzam Sham and Haqiem Rusli . Meh sini dekat sikit nak kenalkan diorang sorang-II kat korang serba sedikit . HEHEHE sementara tengah rajin nii .

Fimie Don
Nama penuh : Shafimie Bin Saedon
Tarikh lahir : 13/12/1998 *Eh befday sama ngan abang angkat aku laa :D
Umur : 14 Tahun (2012) and next year akan facing ngan PMR (gudLuck dik)

Azzam Sham
Nama penuh : Muhammad Azzammuddin Bin Lop Hisham
Tarikh lahir : 29/6/1997
Umur : 15 Tahun (2012) dah habis PMR , dapat berapa A's ?! (:
#Peserta Idola Kecil 2

Haqiem Rosli
Nama penuh : Ridzuan Haqiem Bin Rosli
Tarikh Lahir : 16/6/1998
Umur : 14 Tahun (2012) akan facing ngan PMR next year :3
#Peserta Idola Kecil 1

Didi Astillah
Nama penuh : Dayang Nazillah Binti Awang Astillah
Tarikh lahir : 26/8/1996
Umur : 16 Tahun (2012) akan facing SPM next year (doTheBest dik)
#Yang paling tua dalam group nii dan anggap sebagai kakak diorang walaupun Didi nii kecil comel je orangnya
#Peserta Idola Kecil 1


Done semua biodata diorang , sikit-II cukup laa . kalau nak tau lebih lanjut sal diorang just teruskan melihat perkembangan mereka dalam dunia seni nii oke . To #TheBeeSings haha nama pun comel sebab diorang cakap ibarat bising pun ada and lebah yang berkerjasama yang nyanyi ramai-II . semua nye boleh je dimaksudkan dengan group nii asalkan yang munasabah oke .

Act aku sendiri pun tak tau kenapa tertarik sangat ngan group nii , maybe kena ngan jiwa remaja sekarang kut . Lagipun aku muda lagi oke , peringkat remaja lagi . Haaa baru 17tahun . HEHEHE muda laa tuu kan . For #TheBeeSings welcome ke dunia seni as a group artist and semoga berjaya dalam bidang nyanyian . One more thing jangan berpecah oke . Kekalkan ngan group nii sampai ke tua . Heee Eh lupa , lagu pentas dunia best lorh , HAHAHA . Oke laa . ada masa lagi aku cerita lagi tentang tentang diorang .

Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :3 Peace yoww .. As salam

Erm , Hmm :D


Assalamualaikum and Good Morning peeps ! BTW hujan tak henti-II nih . air sungai pun makin naik . HAHA nak banjir dah weii . Hope sangat banjir tak besar . Aku bosan laa tiap-II hari mengadap benda alah nii , sampai kan lappy aku dah buat hal . macam nak rosak je . Tak kisah laa

Sekarang kan musim tengkujuh of course laa hujan je kan . So apa aktiviti aku hari nii aku sendiri pun tak tau , yang pasti makan *haa tu penting , layan internet *bosan lorhh , paling best tengok TV laa sebab hari nii cerita faveret aku ada . layan je laa kan .

P/s : To NH hehehe rindu kamoo lorh , past is past kan . pernah dia bagitahu aku yang lepas tak payah ingat , memang kami merindui saat tuu tapi masa mengubah segala-galanya . Dia laa yang banyak bagi semangat and nasihat kat aku , dia juga yang suruh aku berubah and now i'm change atas dorongan dia . dia suruh aku look forward tinggalkan segala sejarah yang hanya akan memusnahkan aku pada masa depan kalau aku ingat lagi hanya buatkan aku sedih je tapi sejarah pun kadang-II boleh jadi pengajaran buat kita . NH thanks walaupun dia pun sudah berubah not like before tapi takpe laa yang penting aku sayang dia HEHEHE *menggedik di pagi hari :P

Sape tak mandi lagi , HAHAHA kita geng . #GengTakMandi sejuk laa so tak payah mandi erkk hehehe ok laa as salam :3 Big Smile :D sebab senyum tuu satu sedekah so bersedekah laa senyuman di pagi hari (: daa

Become a Dreamer 2013


Assalamualaikum . Haii readers . Hujan kat RP ( Rantau Panjang ) tak henti-II nii . Sejuk Grrr =,= HAHAHA rasa macam nak banjir . Mintak-II banjir tak besar sangat laa tahun nii . Kasihan sama aku punya rumah tenggelam dalam-II nanti (': *kes terpengaruh ngan citer indon nii , banyak bangat nontonnya :P

Sekarang aku nak bagitahu dream aku . Amboii-II banyak sangat dream aku . HAHAHA sekali sekala jadi dreamer kan :D Dream aku now for tahun 2013 banyak nii . larat ke nak baca . Kalau sudi baca laa Heee

Dream : angan-II aku ialah aku nak Result SPM 2012 aku terbaikk sebab aku nak banggakan parents aku . Aku nak sambung belajar jauh-II supaya parents aku and all family bangga ngan aku . Hope it will be reality . Korang tolong doakan aku erkk ==,

Dream : Aku nak Nikon or Canon . mane-II pun boleh sebab aku suka jadi photographer , aku suka snap gambar . Tak kira laa gambar aku ke or gambar orang lain . Yang penting aku suka be a Photographer . Heee *maa . beli Nikon or Canon kat kak long satu . nak sangat maa , harap 2013 nanti maa belikan

Dream : Aku nak apa lagi erkk , nak jadi Famous , *amboii melampau tuu , abaikan oke . aku nak jadi seorang Akauntan . Cita-II aku dari Form4 sampai sekarang walaupun aku pernah berangan nak jadi Doktor , Polis HAHAHA kelakar tak *cita-II masa kanak-II (: Tapi aku nak jugak kalau dapat nak amik kos Pharmasist *err betul tak aku eja , lantaklah . Kalau dapat tuu r kos yang aku nak amik .Tapi kalau tak dapat Insyaallah amik kos Akaun je . Hehehe Doakan aku erkk -,-

Dream : Aku hope sangat NH jadi milik aku *wah-III melampau dah nii . Heee aku ingat ayat dia dulu "Cinta Pandang Pertama memang camtuu" , ayat dia weii . HAHAHA tapi aku sayang dia walaupun kami hanya berkawan . Kadang-II berkawan lebih baik dari bercinta sebab kalau bercinta bila gaduh-II akan putus lepas tuu benci kan , tapi kalau berkawan bergaduh merajuk ke apa mestii takkan putus . and lepas tuu akan kembali baik , kompem tak benci-II Heee Kan3 :P Sebab tuu aku hanya mampu berdoa . Kalau dia jodoh aku Insyaallah aku dan dia akan bersatu tapi kalau bukan aku redha tetapi aku tetap sayang di and harap takkan berpisah dari dia :D Doakan kami oke . 

Angan-II aku je tuu . Hope be reality :3

Done here . See you next time . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :3

Cupcake Pengubat Rindu -,-

Assalamualaikum readers . Heii-III bile cuti lame-II aku bosan sangat-II , Asyik terperap je kat umah layan blog , FB & Twitter . Bosan tahap gaban dah :3 Dalam kebosanan yang aku alami nii + rindu kat abang Syahmi aku nii . *jangan marah adik mention nama abg :D Kek laa pengubat rindu aku kat dia =,=

Korang tau kenapa , sebab dulu aku suka buat Kek Coklat kat abang Syahmi aku bcoz He Love Chocolate Cake , tiap kali aku buat Kek Coklat dia akan datang umah makan kek aku buat . Siap tambah lagii (: And pernah banyak kali jugak time skolah dulu , At Hostel , aku suka buat kek coklat 2Biji bagi kat abang aku and kawan-II dia and kawan-II aku jugak *bukan Cupcake oke . HAHAHA diorang puji sedap sampai kata tak cukup Heee *Bangga kejap aku , kembang lubang hidung HEHEHE


So harii nii aku buat Cupcake , coklat jugak kan . Masa tengah buat benda alah nii xD , tibe-II teringat kat dia , Ish teringat kat dia pulak :'D entah dia ingat tak kat aku :( . BTW hope dia ada perasaan yang sama ngan aku HEHEHE *harapan aku


Amacam sedap tak agak-II kek yang aku buat nii . Kompem laa sodapp *angkat bakul sendiri KIH3 , maa aku suruh aku buat and jual . tapi takut tal laku . HEHE apa pendapat korang . cerr komen erkk ==" Heee


Apa pendapat korang , yang sebelah kiri tuu Cupcake aku yang besar , yang sebelah kanan Cupcake aku yang kecik . Aku buat dua saiz HEHEHE

P/s : And then aku rindu NH hehe You know why ?! setiap entry aku pasti terselit nama dia kan . Suka hati aku laa LOL :P HEHE hujan-II sedapp makan cupcake hee sambil manja-II ngan NH *Gedik jee (: Jangan salah faham tentang aku and NH , aku ngan dia just kawan tapi rapat . Tak lebih tak kurang daripada tuu . Harap korang faham sebab dah ada yang salah faham , kami tak pernah Couple :'D
Single akan tetap Single , Kalau aku dah Couple aku bagitahu laa . Jangan buat andaian sendiri oke . Don't Like That :3
oke stakat nii je . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan (: Big Smile oke .

Tarikh Bermakna 12.12.12 (:

Assalamualaikum . Yess seperti yang dijanjikan dalm entry sebelum nii aku nak ceritakan tentang apa yang terjadi pada aku harii nii sebab tarikh nii cantik kan . semua orang cakap cam tuu .


Ada yang bagitahu tarikh nii nak jadikan tarikh yang bermakna dalam hidup macam baru couple , kahwin , bertunang kan . Tarikh nii juga ada yang gembira , sedih , bosan and bermakna , But for me tarikh nii sangat bermakna buat aku sebab harii nii aku sangat bahagia . Korang tau kenapa ?! Kejap lagi laa aku bagitahu oke :)


Jealous jer tengok orang couple , bahagia dengan BF/GF diorang . Manja-II rase nak manja jugak tapi ngan sapa erkk ==" . #AkuSingle oke HAHAHA abaikan je meroyan aku tuu . Aku happy je harii nii . All of kerana dia dah kembali dalam hidup aku and buatkan aku kembali senyum , bersemangat and kembali ceria . HUHUHU thanks sangat-II for him . Korang tau tak someone yang telah gembirakan aku hari nii kembali dalam hidup aku balik tuu sapa dia . Oke meh telinga , mata , hidung , tangan dan kaki . Mehh sini dekat sikit aku nak ceritaa nii . HEHEHE

Tadi secara tak sengaja masa OTW ke pasar malam , tiba-II aku rindu gila kat dia Act sejak semalam lagii ;) . Aku pun text dia cakap kat dia suruh dia tengok bintang sebab bintang banyak sangat malam nii . Aku suruh dia tengok bintang yang paling terang sebab comel , dia cakap semua comel . Aku teruskan topik sal bintang je masa text dengan dia , tiba-II dia tanya aku ;
Him : Kenapa nii ?
Aku : takde pape *walaupun sebenarnya aku rinduu dia .
Him : Rindu erkk ?? *dia gelak , eh cam tau-II je .
Aku : Ermm Maybe .
Him : *** sebenarnya dah lama rindu *** .

Dia sebenarnya dah lama rindu aku . tapi dia pendam je selama nii sebab banyak halangan , dengan aku and dia tengah exam . So aku bagitahu dia yang sekarang dah takde halangan sebab dah keluar dari alam persekolahan :)

Aku bagitahu kat dia yang aku akan tengok gambar dia tiap kali aku rinduu dia *pengakuan berani matii HEHEHE . Dia bagitahu aku yang dia sangat rinduu kalau aku dan dia jadi cam dulu . Aku mintak satu benda je ngan dia tadi yang aku tak kisah dia ngan aku jadi apa , kawan ke apa ke yang penting aku and dia takkan Lost Contact . Tuu Semua dah cukup buat aku happy and bahagia . Entry nii khas buat dia . Kalau dia baca jangan marah errkk ==" Hehehe

Thanks NH ♥ Sebab dah hadir balik dalam hidup Tyra dan menerangi hidup Tyra yang makin Malap Alone nii . Herm aku bahagia sangat dengan kehadiran dia balik dalam hidup aku walaupun tak macam dulu . Tapi aku bersyukur sangat . Thanks once again . Done here . Today was my Wordless Wednesday and This date so means for me . I will remember it forever :3 #ohhMyEnglish :D Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :)

Contest My Top Referral by Blog BingkisanHati

Assalamualaikum . excited hari nii nak join contest lagi . HEHEHE tarikh hari nii cantik kan 12.12.12 :3 Tak kisah laa . Tentang aktiviti aku hari nii nanti malam nanti aku update oke . Sekarang time to join the Contest (:


Nak join ? Klik je banner kat atas tuu or dekat sidebar blog aku and akan direct ke penganjur contest nii . Jom laa join reramai :3

Aku tak mengharapkan sangat menang . Aku just nak up kan sikit traffic dalam blog aku . tuu je . Ingat tarikh tutup Contest nii pada 17 Disember 2012 . Join laa cepat-II . Ikut syarat-II dia and done . tak susah pun :) Daa Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan . Semoga bertemu (:

Segmen Aku Gila Blog

Assalamualaikum . Hello readers .

Aku join segmen lagi . tapi segmen nii bukan dapat hadiah pun . Just untuk tingkatkan followers je . Aku tau ramaikan yang tengah gilakan blog sekarang .So apa lagi jom join reramai segmen nii . Mana laa tau nanti followers korang akan meningkat . Sambil-II tu boleh kenal-II dengan para bloggers yang lain or newbie . Oke . Sama-II lah berblogwalking nanti erkk ==" :)


Erm kalau nak join tekan pic kat atas tuu erkk . pic tuu akan bawa anda direct ke penganjur segmen nii . so boleh laa join ok (;

Done daa :3 Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :D

Year End Giveaway By Cik Bunny

Assalamualaikum . Santapan petang aku hari nii just nak join giveaway . lama dah tak join . so sekarang start nak join balik . dulu pernah join banyak giveaway , tapi masa tarikh pengumuman pemenang tuu aku duk kat hostel so terlepas laa hadiahnya . pernah dapat keychain je satu . Alhamdulillah laa . dapat jugak kan .

Now aku join GA by cik bunny nii . aku dah ikut semua syarat-II . tak kisah laa menang ke tak . kalau rezeki aku maybe menang laa kut . aminn (:


Kalau nak join . korang tekan pic kat ats tuu erkk . akan direct trus ke link GA cik bunny nii . ikut semua syarat-II dia and buat entry trus join oke .

Banyak jugak hadiah menarik . rugi tau sapa yang tak join . Jom join ramai-II erkk :3 . Tarikh tutup adalah 3 Januari 2013 oke . So apa lagi . jom join . Dedaa :D semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan (:

Got Freedom

Assalamualaikum . Yess aku bebas . I mean aku bebas dari jajahan seorang lelaki di hati aku nii .


Act in this entry aku nak mintak maaf kat dia sebab aku kasar dengan dia , asyik marah-II dia . tuu bukan niat aku sebenarnya . aku just nak dia tau yang aku marah-II dia sebab aku sayangkan dia . aku susah nak sayang orang sebenarnya . tapi perlahan-II aku mula menyayangi dia . tapi dia tak pernah sedar tentang perasaan aku nii . dia anggap aku mempermainkan dia . takpelaa . dah tuu keputusan dia . aku terima . Aku harap dia akan dapat wanita yang lebih baik dari aku , aku nak berterima kasih sangat atas kebaikan dia kat aku selama nii . Maybe kita takde jodoh . Aku berharap sangat kita akan terus berkawan :)

Then , aku nak rasa sedih pun tak , happy pun tak , tapi aku sentiasa ingat pesan abang aku "Kita hanya mampu bersabar" . Yes aku akan terus bersabar , mungkin selepas nii aku akan dapat kebahagiaan yang
sebetulnya . I'm still waiting bakal imamku :3 HAHAHA . Jauh aku berangan .


Now walau apapun yang berlaku . kita tetap perlu teruskan hidup kita and look forward . Yes I'm SINGLE oke dan aku bebas daripada jajahan mana-II lelaki . sebelum nii aku oke je hidup tanpa lelaki kan . kadang-II hadirnya lelaki dalam hidup aku membuatkan hidup aku penuh dibelenggu masalah . try pulak tanpa lelaki . adakah masalah akan timbul ? and I will TRY (:

As we know :
CINTA kadang-II menyeronokkan
CINTA kadang-II membahagiakan
CINTA kadang-II menyedihkan
CINTA kadang-II memusnahkan

CINTA yang kekal and menenangkan ialah mencintai ALLAH .

Mungkin dah tiba masa untuk aku berubah . Masa tak menunggu kita , tapi kita yang perlu mengejar masa . Aku tau aku masih mentah lagi dalam alam nii ,. tapi masa remaja aku adalah saat-II yang dapat mempelajari sesuatu yang baru dan setiap masalah yang melanda akan dijadikan pengajaran pada masa hadapan :D

Done here . I will continue this entry this evening . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :)

KB Mall Again | Friends |

Assalamulaikum silent readers . Hari nii nak citer something about derak-II with my friends , Hangout with them together-gether HEeee :3 So Happy and the best moment with kawan-II 5sains1 *wlaupun not all . BTW sedap lorhh enjoy dengan diorang sampai sakit kaki denn berjalan round-II KBm . KIH3


This all of us yang join kitorang punya Hangout at KBmall . I know korang tau tempat nii . This tempat main Bowling larr . Aku tak main pun , yang main just Miyu , Aime and Saufi (: . tapi diorang paksa jugak yang lain-II baling jugak bowling tuuu . tak kisah larr masuk longkang pun asalkan Cuba and Try Heee sikit sorang . Aku apa lagi try laa . terus masuk longkang . Kelakar siot . HAHAHA *gelak semua orang . The best memoir's walaupun sampai je KB terus terkam pergi main bowling sebab time tuu orang tak ramai lagi .

Yang paling terer main Bowling Saufi and Aime . Memang terer arr . Tak lawe kitoo . Hehehe (: . Next tuu sebelum nak bertolak pergi KB tuu . macam-II masalah nak naik Bas . menunggu kehadiran Midah ke Stesen bas . HAHAHA tak nampak batang hidung last-II tau dia tunggu dekat tempat lain . Gelak habis kitorang . Tapi buat muka Blurr ==" je .

Suasana dalam Bas apabila Miyu bertembung dengan Fira . terus bergegar bas kitorang naik . Punya laa kuat diorang bercakap gelak ketawa . Heee Sampai yang lain-II pun turut gelak tengok gelagat diorang :3


Aku sorang je yang takde sebab aku larr Photographer :3 *memang angan-II aku muka ceria semua sebab dah lepas Stress main Bowling . HAHAHA Hampir sebulan kami menghadapi peperangan SPM . So now we enjoy laaa . Tapi sedih sebab ramai takleh join . Hope lain kali ramai yang boleh Join . Hope that :')

Cukup laa setakat nii je . Banyak sangat nak citer tapi nii je part yang penting bagi aku .

Aku lapa laa . Kena tinggal oleh maa and ayah aku . Diorang keluar pergi Dating Kerja . Rezeki kami Alhamdulillah . Tapi yang sedih diorang tinggal adik-II bagi aku jaga , Haaah bosan gilee sihh . Tapi takpe lah . nak buat camane kann , BTW aku nak Ranggos dulu . HAHAHA makanan sudah tersedia . Tinggal NGAP jee . OKBHAI . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :) Peace Yoww . See you .

5Sains1 & 5Sains2 2012 SMKRP :)

Assalamualaikum . HELLO !! sambung Post aku yang pagi tadi Klik 5sains1 . Ermm pagi tadi aku cerita tentang kelas aku kan . BTW tak banyak pom sal pelajar dalam kelas aku . Kebanyakan nya tentang cikgu-II kami . tapi dalam post nii aku cerita lagi tentang pelajar dalam kelas aku sedikit sebanyak , sal geng aku , & termasuk jugak sal pelajar-II 5sains2 . Oke :)

Now aku cerita tentang kawan-II aku dalam kelas and gelagat diorang jugak dalam kelas aku .


Nii gambar kitorang lepas habis nye peperiksaan SPM . Tengok gelagat kami . Snap je .
Aku cerita tentang beberapa orang yang gelagat nye sangat menarik bagi aku dalam kelas :3

Fira : orang paling kelakar . Kiut gtuu lorhh . HAHAHA anda sentiasa comel Fira , mek latah dalam kelas . HAHAHA suka membuat suara kartun and kami suka mengusiknya . 
Miyu or Mirul : Tengok lam picture tuu . sibuk je mintak sign from Aiman . Best student of English . Suke speaking dengan kami walaupun kadang-II kami pun pening kepala *tak faham dengan apa yang dia cakapkan tuu . HE3 (: . Then , 
Abe Long or Hanif : Amat jiwang orangnya . Suka berfalsafah dalam kelas . kadang-II dia suka memberi kami nasihat dengan cara menyindir . HE3 . Tapi dialah yang paling memahami kami .
Aiman or Emey : Kawan yang paling spoting . Kalau dalam kelas tuu gelagat dia larr yang paling kelakar . Suka meniru gaya cikgu-II and rakan-II . memang berbakat lar Man . 


Next ..
Tiqah : Pelajar paling happy laa dalam kelas . Always Gelak dalam kelas tiap kali dia jadi perhatian rakan-II HAHAHA kesian kat tiqah letih ketawa .
Edy : Pelajar paling Kiut lha dalam kelas . HAHAHA nampak je pendiam kalau tak kenal dia dengan lebih mendalam .tapi bila dia mula bercakap mulalah dia menyindir mangsanya dalam kelas . :D


Ni geng aku . HAHAHA Eyla , Leyha , TerDs , Tyra , and Kirin . Kami BUDDYs takkan terpisah :)


Kami sering menjadi perhatian cikgu-II dalam kelas sebab suka berbual , Buli rakan-II and suka tido jugak kadang-II apabila keletihan . HEHEHE nama kami akan menjadi sasaran utama dalam kelas apabila cikgu-II menyuruh kami menjawab soalan-II yang diberi . Heee akhirnya kami berjaya menjawab nya kadang-II laa . Kadang-II kena tengking jugak sebab cakap banyak tapi kerja tak siap .Biasa larr . budak-II sekolah kan .

 

Now Aku mempersembahkan Hasil kerja Maznah . Dia sangat berbakat dalam melukis walaupun tak ambil SENI LUKISAN . dia suka melukis and kalau dalam kelas dialah pereka hiasan bersama Mimi mencantikkan kelas kami . Appreciate sangat-II walaupun kelas kami tak menang sebagai kelas tercantik tapi telah memenangi hati kami . =="


Sebelum aku lupa larr . aku selitkan sikit sal Cikgu BIOLOGY kami nii . Cikgu Yusmiwati or we call her Mami . Dialah guru yang sentiasa memberi kami nasihat and yang paling memahami kami . Sayang Mami :D

Then aku persembahkan rakan-II aku from 5Sains2 . Macam konsert pulak .oke abaikan jelah .


Nii laa pelajar paling spoting and Cool from 5Sains2 . Kami tak bermusuh walaupun berlainan kelas . Kami hanya berlumba secara sihat untuk sama-II berjaya . Miss korang jugak . *Maaf curi gambar tanpa kebenaran :3


Nii kami panggil Sep-II Zoo . U know why . sebab diorang suke BOO orang tak kira laa kawan-II ke cikgu-II ker . BOO je diorang pandai . and kalau duduk bersama-II diorang akan sentiasa Happy and kadang-II serabut jugak HEHEHE *jangan marah . Tapi diorang tetap kawan-II paling spoting laa . tak pernah berdendam and setiakawan .


Nii pulak lelaki-II paling COOL macho SMKRP . Hermm Kalau diorang bergabung memang betul-II meletup ah BOO diorang . HAHAHA Kami kaum HAWA hanya mampu gelak jer . =.=

Oke tamat dah and dah habis apa yang aku cerita nii . ada masa aku update lagi larr serba sedikit oke . kepada yang sudi baca sampai habis thanks laa . entri aku panjang Wooo's . BTW aku cerita tentang kawan-II aku beberapa orang jer . banyak sangat . Tapi gelagat yang paling kelakar dalam kelas diorang larr . Bak kata Sep-II Zoo MENONJOL . HEHE .

FYI . All of apa yang aku masukkan dalam entri aku nii semua pelajar Sains Tulen yang amik 10Subjek . Takde kurang takde lebih . Secukup rasa . HE3 Letih dah aku menaip hari nii . Harap akan berjumpa lagi pada entri yang setrusnya . Semoga ukhwah yang terjalin akan berkekalan :) I Miss All Of Our Memoir's at SMKRP .

Aku Sayang 5Sains1 2012

Assalamualaikum . Hai bloggers . hari nii baru ada mood nak update blog . tiga empat hari nii asyik sakit kepala pikir kan masalah lepas satu-II melanda diri aku . tapi aku hanya mampua bersabar sebab masalah yang melanda akan mengajar aku erti untuk menjadi dewasa . Cewaahh berkata-II bijak :3 tapi apa yang aku katakan nii betul tak ?! :)

Kembali ke cerita aku yang first tadi . aku just wanna to intro The Ex's Student 5science1 2012 of SMKRP . first sekali aku senarai kan nama-II pelajar kelas aku nii . aku letak nama panggilan je oke :D

Post nii special untuk diorang yang takkan aku lupa sampai bila-II :)

| abe long , pakculan , emey , miyu , jiji , sobri , edy , lokme , jenal , wani , nik , tiqah , kirin , eyla , tihah (ah) , hasmah , leyha , terDs , tYra (aku ) , tihah , ainul , syaida , che nah , bila , midah , pira , hajar , elyn , piqah , mimi , puteri |


Itu semua senarai nama pelajar kelas aku sekali dengan gambar kelas aku yang paling spoting sekali . aku sayang diorang . sekarang aku perkenalkan gambar-II diorang pulak oke .

nii gambar bersama Pengetua SMKRP . Kami sayang pengetua sebab pengetua banyak bagi kami nasihat yang mana salah and yang mana betul , picture nii time jamuan akhir tahun kami . cikgu-II kata jamuan paling hebat besar sekali errr ==" entah lhaa . *sungguh ceria abg mirul kita dengan senyuman nya yang memukau itu :)


Kami bersama Cikgu Nora yang merupakan cikgu Bahasa Melayu kami . dari form4 lagi tau . Dia larr yang melayan telatah kami di dalam kelas setiap hari . Memanggil nama kami menggunakan suaranya yang seksi . Setiap kali masuk kelas pasti salah sorang daripada kami akan terkejut dengan panggilan nye yang mengejutkan . he3 . *mangsa yang sering terkena ialah Saleha :3


Bersama sir kami iaitu Sir Wardi yang sentiasa bersabar dengan gelagat kami di dalam kelas . Sering kena junjung kerusi and "keno Bledak atas belakang dengan buku yang digulung" [kelantanese language] . Tapi kami sentiasa tersenyum kerana sir sentiasa memberi semangat kepada kami menggunakan senyuman yang teramat mahalnya itu and his eyes yang BULAT gotey :) *mangsa keno bledak sopmo are aku , terDs , Leyha and eyla :D and Ainul yang diberi name oleh sir Sleeping Beauty sebab suka tido time sir =.=


Our Hero's with Cikgu Physics iaitu Cikgu Tengku Azeezo ataupun kami memanggilnya ayahanda and Ustaz ataupun kami memanggilnya abe Taz . Cikgu-II yang tidak pernah marah kami walaupun kami banyak melakukan kesalahan tapi sebaliknya mereka menasihati kami menggunakan kelembutan , Kami sungguh bertuah kerana mendapat guru-II yang mengambil berat seperti mereka . *Miss Fira rapat sangat dengan mereka and mereka selalu ketawa dengan gelagat miss Fira dalam kelas ^_^


Gambar kami apabila tamat nya perjuangan kami as Student menghadapi peperangan SPM 2012 . Kami telah dihujani dengan balingan tepung HAHAHA The best moment lorh . MERDEKA 3x . Kami amat merindui suasana sekolah after this . *sungguh bergaya abe long mosing . He3 :3 orang paling semak 5sains1

Dah letih menaip . kisah 5sains1 belum tamat lagi . Insyaallah petang nanti aku sambung lagi . aku akan gabungkan dengan pelajar 5sains2 . pelajar paling spoting . BTW jangan lupa datang lagi nanti ye kawan-II .
Semoga ukhwah yang terjalin akan sentiasa berkekalan :) daa

All picture from my Friends FB and kebanyakan edited by Abe Long :3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Owner