Got Freedom

Assalamualaikum . Yess aku bebas . I mean aku bebas dari jajahan seorang lelaki di hati aku nii .


Act in this entry aku nak mintak maaf kat dia sebab aku kasar dengan dia , asyik marah-II dia . tuu bukan niat aku sebenarnya . aku just nak dia tau yang aku marah-II dia sebab aku sayangkan dia . aku susah nak sayang orang sebenarnya . tapi perlahan-II aku mula menyayangi dia . tapi dia tak pernah sedar tentang perasaan aku nii . dia anggap aku mempermainkan dia . takpelaa . dah tuu keputusan dia . aku terima . Aku harap dia akan dapat wanita yang lebih baik dari aku , aku nak berterima kasih sangat atas kebaikan dia kat aku selama nii . Maybe kita takde jodoh . Aku berharap sangat kita akan terus berkawan :)

Then , aku nak rasa sedih pun tak , happy pun tak , tapi aku sentiasa ingat pesan abang aku "Kita hanya mampu bersabar" . Yes aku akan terus bersabar , mungkin selepas nii aku akan dapat kebahagiaan yang
sebetulnya . I'm still waiting bakal imamku :3 HAHAHA . Jauh aku berangan .


Now walau apapun yang berlaku . kita tetap perlu teruskan hidup kita and look forward . Yes I'm SINGLE oke dan aku bebas daripada jajahan mana-II lelaki . sebelum nii aku oke je hidup tanpa lelaki kan . kadang-II hadirnya lelaki dalam hidup aku membuatkan hidup aku penuh dibelenggu masalah . try pulak tanpa lelaki . adakah masalah akan timbul ? and I will TRY (:

As we know :
CINTA kadang-II menyeronokkan
CINTA kadang-II membahagiakan
CINTA kadang-II menyedihkan
CINTA kadang-II memusnahkan

CINTA yang kekal and menenangkan ialah mencintai ALLAH .

Mungkin dah tiba masa untuk aku berubah . Masa tak menunggu kita , tapi kita yang perlu mengejar masa . Aku tau aku masih mentah lagi dalam alam nii ,. tapi masa remaja aku adalah saat-II yang dapat mempelajari sesuatu yang baru dan setiap masalah yang melanda akan dijadikan pengajaran pada masa hadapan :D

Done here . I will continue this entry this evening . Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :)

0 littlestars:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Owner