Online Shop :)

Assalamualaikum . Sudah lama jugak aku menyepi tak menghapdet :)

Now i'm back . I was so busy with mystudy , work and others . Cewahh dah macam orang berkejaya dah hihihi . Sekarang aku tengok ramai dah budak2 yang still bersekolah lagi dah ada perniagaan sendiri . HAHA daripada apa yang aku nampak laa like OnlineShop ^_^ *melompat kejap lipas jatuh atas lappy hihihi

Okeyy back to our story , hehe now i'm at home -RantauPanjang,Kelantan- . Yela cuti Sem kitorang 2minggu je . Minggu depan back to our hostel . Btw dah dapat balik nii pun dah syukur alhamdulillah . Syukur sangat2 dapat luangkan masa bersama keluarga dengan baik sekali selama cuti sem nii . Cukup sekadar dapat melihat senyuman myMom and myDad and sisters dah cukup buat aku bahagia .

Kalau nak story sal kehidupan aku sekarang kat UMMC tuu tak habis kut malam nii . HAHA banyak sangat kebahagiaan tercipta kat sana :) I've got new friends yang sangat2 memahami aku dan sentiasa bersama aku time aku susah and senang . Thanks friends . Nanti aku masukkan sal diorang dalam aku punya next entry ^_^ . Now aku hanya fokus , nikmati dan manfaatkan cuti2 yang masih berbaki nii .

Malam nii aku ada satu nasihat to adik-adik yang masih bersekolah :

#Adik-adik nak jadi peniaga or penjual online boleh je . Tapi hati-hati tau . Jangan sampai menipu or tertipu . Dan satu lagi , OnlineShop boleh , tapi pelajaran jangan dilupakan okeyy , Btw akak bangga tengok budak2 zaman sekarang dah pandai bina kerjaya sendiri dan makin maju :) *ThumbsUp

Just here , jumpa lagi in next entry :') Assalamualaikum


#Instagram : AthiraBaharom
#Twitter : AthiraBaharom
#Wechat : missKidal
#Facebook : AthiraBaharom

Life Activity :*

Asssalamualaikum ...

Dah berkurun jugak aku tak mengapdet . Dah bersawang pun , takpe nanti aku cuci laa bile aku rase terajin nanti hihihi .

First of all hope all have a good Happy Sunday guys . Aku ? errr melepak je kat bilik nii . Dah sume bz kut ngan kerja masing-masing . Kalau yang ada pasangan apa lagi . Dating lha keje nye . Oopss tersasul . Bukan jeles , tapi tak kesian ke kat aku nii kena tinggal sesorang . Slalu je cenggini . Sadiss betul kan :)

Dalam kesedihan ada kegembiraan . Yesss cuti raya Haji makin hampir and aku tak sabar sangat-sangat . Haha tak sabar nak jumpa myMom myDad and my lil Sis -,-

Ooh .. forgot , act aku pun kekadang hjung minggu tak mlekat kat bilik jugak . Kekadang okeyyy uolls ^_^ . 2hari lepas sempat kut pergi MJ shopping sikit untuk mymom and lil sis . Boleh dikirakan banyak jugak lha , tapi bukan selalu pun . Skali skala untuk diorg , Korang kalau duk kat sini , jangan harap lha nak mlekat sangat kat bilik , hahaha Kecuali kalau korang btul2 pnat and then tidooo .

Btw 2minggu lpas ke minggu lpas lau xsilap aku , sempat jugak aku join Larian Jantung dekat Taman Tasik Titiwangsa , Errr ada Tun Dr. Mahathir kut , ceyhh my idol . Bangga sbb first time dapat tengok dia dpan mata aku wlaupun jauh sikit dari aku . hahaha tapi okeyy lha kan .

*gambar kitorg time larian jantung*
#JantungSihat

Semalam sempat lagi kut kluar tanpa dirancang . HAHA tujuan just nak p makan . HAHA rajin tak kitorg p makan , dekat gler kut tempat makan kitorang . #AtMidValley , ceyhhh . Itu semua poyo .


done here . See uolls next time dedaa .

Assalamualaikum :)

Kehidupan as Student at UMMC

Assalamualaikum ..

Dah lame betul blog aku nii tak berhapdet , act xsempat dengan everyday klas full and posting . erm Hujung minggu plak biasala , apa lagi keje kitorang , tido hahaha basuh pakaian and kemas bilik .

Kekadang sempat jugak kuar jalan2 ngan kawan-kawan baru aku kat sini . Tempat paling famous kat PJ nii of coz lha MidValley , kalau takpun TimeSquare . Haishh sape yang duk area KL ni as student confirm tuu je tempat yang korang selalau tuju kan . haha biasa lha lepak2 makan2 .

2 hari lepas aku ngan kawan-kawan aku pergi MidValley after posting . Letih2 pun kitorang tetap kuar sebab esoknya tuu cuti hujung minggu kan . Just nak release tension .

#sempat snap time dekat Domino's Pizza MidValley :)

BTW hidup as a student tak seperti yang dijangkakan . Seperti biasa hidup as student lebih banyak berdikari especially dalam bab duit nii . Pandai-2 lha korang berjimat erkk . jangan nak boros sangat . Hidup kat KL jauh beza daripada hidup kat Klantan . 

Honestly , aku amat merindui zaman sekolah . Rindu dekat kampung halaman . Hidup sebagai perantauan memang xbest kekadang . 

To adik-2 calon SPM , akak nasihatkan , cehh akak , tua ke akuu hahaha abaikan . Belajar leklok and nikmatilah zaman persekolahan sebaik mungkin . Nanti bila dah masuk U , confirm korang akan merindui zaman sekolah korang :)

Bye Assalamualaikum T^T

Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum ..

Lama kut tyra tak hapdet tyra punya blog , sory , act busy sebenarnya dengan klas yang full tiap-tiap hari :) Rindu jugak dekat blog ni , tapi tak menang tangan nak menyentuhnya ^_^


Hari nii aku baru sampai rumah daripada KL , naik bas pagi and sampai rumah lepas berbuka tadi . Happy + Letih . BTW naik bas waktu siang memang xbest langsung . tuu je point yang penting , cewahh .

Rumah aku malam raya nii xsiap pape pun , sebab raya pertama beraya rumah nenek :D
Insyaallah raya kedua baru ada makan-makan rumah aku .

Lastly . Tyra dan keluarga nak mohon maaf kalau ada penah melukai or terkasar dengan mana-mana pihak yang mengenali kami . Selamat Hari Raya Aidilfitri ! Maaf Zahir dan Batin :)

Selamat beraya , Jemput datang kerumah raya kedua -,-

JOM DENGAR TAKBIR RAYA . Menenangkan jiwa :)

Eh lupe , 1Syawal also bertarikh 08082013 merupakan befday tyra , cewahh happy kut befday tahun nii jatuh pada hari raya pertama :)

Esokk tyra sambung hapdet lagi =="
Bye , thanks untuk semua yang wish =,=

Silent for Awhile

Assalamualaikum . yeahh memang agak lama aku tak hapdet aku punya blog nih . Sorry sebab tertalu busy dengan prepare aku punya barang2 untuk masuk U nanti . errr tinggal dua minggu jer lagi .

BTW letak tepi dulu tentang tuu . Kejap lagi aku cerita . Act lepas beberapa bulan tak hapdet nii . macam2 dah terjadi and lalui . First time holiday hari tu aku kerja . Kerja dekat Kafe KDO UKM . Yerr best sebab amik aura nak masuk U . Cewahhhh *gedik kau Tyra* hehe Lepas tuu i've got two new cousin . #BabyBoy & #BabyGirl . umur diorang sama tapi berbeza bulan kelahiran jer .

MyNewCousin :)

Sempat juga snap2 pic with my fren sebelum kami semua berpisah sambung study tempat pilihan masing2 . Time ni kami hangout for the last :)

IMissThem ^__^

Then , bertarikh 1Jun . Akad Nikah for myAunt berlangsung . Alhamdulillah dengan sekali lafaz , myAunt sah bergelar isteri my new Uncle . 2Jun berlangsung majlis bersanding . Yeahh memang agak busy . tapi seronok sebab dapat kehadiran orang baru dalam family .

Gambar time akad nikah :)

Selepas selesai semua hal-hal lain . Yess Alhamdulillah aku dapat tawaran daripada Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) course Diploma Radiografi . Di sinilah hala tuju aku seterusnya . Hurm sekarang prepare barang2 keperluan untuk ke sana :) Doakan semuanya berjalan dengan lancar :)

Sampai sini saja aku hapdet . Nanti aku hapdet lagi . Assalamualaikum (:

Congrates My Aunt :)

Assalamualaikum bloggerians Ngeee ~ Lama tak hapdet blog aku nih . Sawang-2 yang ada nih tak sempat nak cuci . Sabar yer blog . Ada masa nanti aku cuci sampai berkilat KIH3 *abaikan aku mlalut pasal blog aku .

Just nak ucapkan Tahniah for my Aunt yang gila-2 macam aku .
Lastly dia bertunang jugak . Alhamdulillah .
Hope sampai jinjang pelamin dengan Mr. Fiance .
Ada ke patut Mr. Fiance Aunt aku panggil aku "Mektok" .
Awas anda . HAHAHA dapat Uncle baru dalam family . Suka-3 HEHE


Tuu laa picture time at her engagement . Just aku & my Aunt .
Mr. Fiance dia malu nak take picture with us . Sweet jer kan :D KIH3
Jeles tengok orang bertunang & kahwin nii .
Papepun Congrates "Suu" .

Nak kahwin jugak boleh ?? HAHA *gatal nye budak kecikk nih
Nak kahwin dengan sape HEHE *dengan myBOO laa

Maaf , kisah silam perlu dipadam . Demi kebahagiaan semua :'>

Oke nak meranggos kejap . Dedaa As salam .

A part of my Life


"Life is too short , to waste time hating anyone"

Assalamualaikum , rasa macam lama jer tak update vlog nii . HEHE
Btw aku busy sikit , Kerja sampai petang .
Balik keje letihh doe . *balik kerja jalan kaki oke
Hari ni aku cuti , tapi tak sempat nak update vlog nii *tido jer

Taknak citer banyak-II pun sebab dah ngantukk ,
Esokk aku kerja , HEHE *kerja tak letih sangat pun
Just nak bagitahu kat vlog aku nii , Aku makin sengsara bahagia sekarang :)
You know why ?? ^^ sebab orang yang aku bencii sayang sentiasa di sisi aku .

To Him ;
Thanks to my Love "Saff's" because be a part of my life ^^
anda telah sempurnakan hidup saya dan membuat saya bahagia .
Hope you will be last in my life .

To my Adopted Bro's ;
#Thanks abg Keayoo sebab dah buat adik happy slama nii .
Jaga adik , buat adik tersenyum ketika sedih .
Walaupun adik baru knal abg tapi rasa macam dah lama kenal :'>
#Thanks jugak to abg Syahmi sebab hadir kembali dalam hidup adik
Adik rasa happy sangat kita kekal as siblings sampai sekarang :'D
3Tahun adik kenal abg rasa berbaloi , abg pegang pada janji .

I love you all guys , Kita buddys takkan terpisah kan . Hope aku takkan kehilangan diorang lagi for second time . Diorang telah melengkapkan hidup aku . Eh aku ngantukk weyy , Jiwang pulak malam-II nii . Kelakar siot *Gosok mata sebab ngantukk . HAHA Tido dulu *tak sabar tunggu first gaji kerja .

Selamat malam bloggerians *melalut sudaa , papaii *lambai tangan ngan muka senget hehe dedaa =="


"aku jumpa picture nii , cute sangat , geram sesangat"
#nak anak kiut macam nii boleh , yerkk aku gedixx HAHA

Sakit Dipendam :'C


Assalamualaikum . Erm lama tak hapdet blog aku nih . dah bersawang . tak sempat nak cuci . So soryy laa my lovely Blog . Aku taknak membebel banyak . Aku nak luahkan apa yang terpendam kat hati aku nih . Semakin lama aku pendam semakin sakit hati aku nii . dah tak tertanggung dah hati aku nii untuk menampung semua yang telah berlaku . 

Erm :'< yess aku mengaku hati aku banyak terluka *lap airmata sikit . Tapi aku biarkan sebab aku taknak orang lain turut terluka . Aku pendam . takder sorang pun yang faham aku . Aku bersyukur sebab dapat 2orang insan yang banyak bagi aku semangat dengan semua yang aku hadapi . bagi nasihat and all laa #ThanksALot Terds & Eyka . Anda memahami aku . :'>

Aku cuba untuk tersenyum walaupun that Fake Smile . Hate that but i try to do that . Tadi someone call me and tell something . Aku cuba untuk buat-II okay sebab aku taknak dia sedih , aku jaga perasaan dia , aku taknak dia terluka walaupun mula aku terluka . Dia tanya kenapa suara aku tetibe lain *sedangkan airmata aku mula jatuh . Aku cakap aku okey jer . Takpayah risau . Aku rasa aku patut kurangkan semuanya maybe , demi orang-II yang aku sayang . #Capital"S" .

Maafkan aku . Aku dah tak dapat nak tanggung . Dah banyak perkara aku hadapi . Alhamdulillah berkat kesabaran , aku still bertahan sampai sekarang . Terluka tuu aku sudah menjadi satu kebisaan . Tapi aku sayang HATI aku nii . Mulai sekarang aku nak jaga HATI aku baik-II . Maafkan aku guys . Orang pun tak kisah ngan perasaan aku . So ada aku kisah ngan perasaan korang , Lantaklah . #Statement Kejam :'D Sorry .

Okey perut dah kenyang . Mata dah ngantukk *mata aku merah sebab nangis sikit :D . HAHAHA gudnite :'> Wajah aku ceria tapi hati aku menangis . takde sesiapa pun yang tahu . As salam . Take care .

Tired Today


Assalamualaikum . Woooo So tired today *peluh busukk
Harii ni kuar dengan crush bestie pergi bank and done beli no. pin UPU -,-
OMG !! We're so lucky sbb tak ramai orang kat bank . *senyum lebar kejapp
Kat bank kitorang jumpa crush kawan lama , Azan , Tihah and Zinie also Ika .
Oke selesai dah belii no. pin UPU , isi borang je tak lagii . *Sabar dulu Raa

Tadi kawan aku text . dia tanya dah beli belum no. pin UPU tuu , and dia tanya camne nak beli . Aku pun bagitahu sebiji sebutir *mixed loghat kat dia . HAHA akhirnya dia faham . Dia tanya aku bila nak isi . Aku cakap entahlaa . nak kena pergi tanya cikgu macam mana nak isi . Waiting dia jelaa balikk nantii , bleh pergi sesama ramai-II kan serbu sekolah SMKRP kesayangan aku yang "Gedevomm Meletopp" tuu kan .

Oke entry aku dah lari tajuk , haa lepas pergi bank , kitorang jumpa kawan kat kedai diorang kerja , berbual kejap , haishhh *berpeluhh tak henti-II Panas gilerr wehh . Sabar jelaa kan . Lepas tuu pusing satu kedai RP , aku shopping sikit *sikit jer duit masyukk cikit minggu nii .

Haaa yang paling best , lepas tuu cari Job , lastly aku dapat kerja . Syukur Alhamdulillah , thanks kawan tolong aku cari kerja tadi . Esokk dah start keje . Hope everything oke . Doakan aku oke . Sayang readers aku forever laa .

Oke laa aku letih harii nii , esokk keje . Malam nii kena tido awal *semangat nak kerja first time kan hahaha . Daa *sambil lambai tangan ngan muka senget hehehe Semoga ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :)

Giveaway NewYear 2013 JiwarOsak

Giveaway NewYear 2013 JiwaRosak

Assalamualaikum . Amboihh lama tak join GA . Nii nak join nii and nak sarankan para readers join jugak GA nii . Aku tak mengharapkan menang sangat , just nak tingkatkan readers aku je jenguk blog aku yang selalu je comel bersawang nii Ngeee ^^, 

Nii senarai link sponsor untuk giveaway nii :

  mGosip
  Cuba Teka 


Join GA nii mudah jer . Hanya lakukan 5Step jer . Nak tau step dia apa ?! Just tekan gambar GA kat atas tuu and akan direct terus ker penganjur GA nii punyer link GA . hehehe . Aku dah ikut semua Step . anda apa lagi . Join laa . Hadiah menarikk sangat-II , Tapi aku kan dah cakap . tak berharap sangat menang . Nak tingkatkan readers jer :'D. Sempat lagii join . Pemenang akan diumumkan pada 4 Februari Pukul 12 TengahHari . Eh lupe , Step last aku tak selesai lagii .

Aku nak tag ;

Oke done . Semoga Ukhwah yang terjalin sentiasa berkekalan :'/

Without Him :'(



Assalamualaikum , taktau kenapa aku memilih tengah malam untuk berblogging menaip entry nii , I don't know why , i never feel like this before this *air mata mula mengalir Entah kenapa aku terlalu rapat nga abang aku . Sampaikan bila aku mengetahui dia akan berhijrah ke Shah Alam tak lama lagii untuk pergi bekerja , aku terkejut mendengar keputusan dia . Yess memang berat bagi aku sebab selama selepas aku habis SPM , dia yang sering bersama aku membuat aku gembira dengan telatah "Palo Gilo" dia tuu .

Lepas SPM . aku mula kenal dengan dia , yess memang mula-II kami agak kekok antara satu sama lain . tapi lama-II kami makin terbiasa dengan perangai kami yang lebih kurang sama *sapu air mata . Tapi sekarang he will leave me alone here and here . Macam-II feel ada nii , entah laa aku oke ke tak lepas jauh nga dia , jarang text nanti , jumpa and other .

Aku tak pernah lepak gila-II macam aku lepak ngan abang angkat aku yang sorang nii . Aku sayang dia tahap gaban . Aku anggap dia macam abang kandung aku and kawan aku the best *lap hingus yerkk :'D

Abang , aku nop terus terang , tak kisah laa orang lain baca pom . Honestly , Aku sayang mu giloo *statement brani matii . Mu g tempat org tuu jagoo diri deh . jangan lupo ko aku pulop . jangan lupo ko gewe mu jugop dehh . Abang jangan uak prangai dehh . Aku tunggu mu kelikk plop nantii . Hope takkan ado gapo-II pom hop akan beruboh :'/ -Tyraa-


Tepat pukul 12.00 aku post entry nii (':

Takder Tajuk =,=

Memberi salam tuu memang sunat kan , tapi menjawab salam tuu wajib . so Assalamualaikum and jawab tau . hehehe selamat pagi . dah taktau apa nak buat pagi2 nii . Lepas Facebook ke Twitter and lepas Twitter ke berblogging pulak . hehehe


Yess I've got my happiness now and maybe . Aku harap sangat kebahagiaan tuu kekal sampai bila2 . memang aku tak berharap sangat sebab aku takut kecewa . Dengan kehadiran Si Dia dalam hidup aku walaupun still baruu lagii , aku akan cuba hargai dia sebagaimana dia hargai aku . Aku takkan mudah percaya lelaki dengan segala kepahitan yang aku lalui selama nii kerana lelaki . Tapi sekarang dengan semua tuu aku menjadi lebih matang Alhamdulillah =,= *walaupun matang tetap budak kecikk

Now He the only one Capital S . Yess I hope ia kekal . For my brother , thanks atas nasihat abang semalam . I will remember that . Doakan kami erkk :) Cinta yang datang memang tak diduga kan .

To him , thanks berjaya menembusi pintuu hatii aku nii yang dah lama tertutup untuk sesiapa .

Untuk kawan-II aku lepasan SPM and STPM , jangan lupa esok dah boleh belii no. Pin UPU untuk isi kemasukan ke IPTA or mane2 kolej . nak tau lebih lanjut . Korang pergi kat WEB nii oke .

Happy New Year


Assalamualaikum , Soryy tak tunaikan janji untuk post entry tentang Tahun Baru . Sepatutnya semalam . tapi syok sangat tengok konsert ambang 2013 . Ngeee ~.~ Hari nii merupakan permulaan baru dengan azam baru untuk menjalani kehidupan dengan lebih baik daripada sebelum ini . As we know , bangun je tido pagi tadi tengok Phone , HAHAHA rasa macam tak percaya hari nii dah 01/01/2013 . Woow dah tahun baru right ?! 

Aku ada azam aku tersendiri and aku dah post dah sebelum nii . cari sendiri laa . Brusaha laa kalau nak tahu . Tapi azam aku yang last tuu aku letak tepi . Privacy and i have my own reason *Amik selimut tutup badan . Aku bersyukur sebab aku masih lagi bernafas pada tahun 2013 nii . Lupakan segala sejarah tinggalkan ia pada tahun 2012 , mulakan mencipta kebahagiaan baru pada tahun 2013 . Past is past kan . Yess ayat tuu paling aku suka ulang . Tutup buku lama , buka buku baru right ?! Aku harap semua nya berubah . *mula menguap dah petang-II

Cukup laa aku bahagia dengan adanya Family aku , Kawan-II aku & and the only one abang angkat aku *his pic ada kat sidebar aku . Ermm aku berharap aku takkan kehilangan diorang after this . LoveThemSoMuch .

Semalam aku happy sebab celebrate New year with my adopted brother . Dia main guitar sambil nyanyi kat aku . Hahaha hujan-II pulak tuu . Menjadikan suasana lebih romantik . KIH3 Oke laa . takde yang special dah . StopIt ingat masa lalu . With new Spirit , 2013 are started #BrokenEnglishIsComing HAK3 .

Oke dah . hari nii aku keboringan sebab alone kat rumah . adik-II aku mula bersekolah , Form1 and Darjah1 . Maa and ayah aku kerja . Abg angkat aku pun kerja . Waaa Borink siot . Dedaa *FlyingKiss Mmmuahhh HAHAHA

No Man No Cry . Single Mingle and No Couple

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Owner